Dolar 32,5717
%0.3
Euro 34,8027
%0.2
Altın 2.501,880
%0.7
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’deki TİS sürecinde Başkan Gümrükçü’den ‘orta yol’ mesajı

Çiğli’deki TİS sürecinde Başkan Gümrükçü’den ‘orta yol’ mesajı

Geçtiğimiz günlerde Çiğli Belediyesi’ne bağlı hizmet veren Akvaryum Kafe’de çalışan bazı personellerle Çiğli Belediyesi arasında Toplu İş Sözleşmesi(TİS) krizi gündeme gelmişti. Yaşanan gerginliklerin ardından TİS sürecine ilişkin bilgi veren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli halkının vergilerinin en verimli şekilde kullanılması vurgusu yaparken hak kaybının da önüne geçeceklerini belirtti ve orta yol bulacaklarını söyledi. 

  • Ege Postası
  • 27.07.2021 - 10:04

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde Çiğli Belediyesi’ne bağlı hizmet veren Akvaryum Kafe’de işçi krizi patlak vermişti.

İddialara göre; İşçilerin 31 Aralık'tan bu yana olan TİS farklarını belediyenin parası olmadığı için ödenmemiş ve işçiler bunun üzerine 2 günlük iş durdurma eylemi yapmışlardı. Eylemin ardından 69 işçinin iş akdine son verilmişti. 

Yaşanan karşılıklı tartışmalar sonrasında gerginlik tatlıya bağlanmış ve taraflar arasında uzlaşı zemini yakalanmıştı.

Sorunun çözüldüğünü sosyal medya hesabından duyuran Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Biz büyük bir aileyiz... Akvaryum Kafe’deki emekçi kardeşlerimizle bayramlaştık ve ailemiz içinde yaşanan sorun çözüldü. Emekçilerimizle aramıza kimse giremez bu da böyle bilinsin" ifadelerini kullanmıştı.

“PERSONELİMİZLE KENDİMİZİ BİR AİLE OLARAK GÖRÜYORUZ”

TİS sürecinde gelinen son durum hakkında bilgi vere Başkan Gümrükçü, sözleşme sürecinde birtakım gerginliklerin olağan olduğunu belirtti ve “Böyle şeyler olur. Toplu sözleşme dönemlerinde işçilerin eylemi ve yönetimlerin tepkileri olabilir… Biz, personelimizle kendimizi bir aile olarak görüyoruz. Onların bir hak kaybı yaşamaması, aynı zamanda belediyenin de olanaklarını düşünerek halktan aldığımız vergileri doğru kullanma noktasında bir çalışma yapıyoruz. Bir orta yolu buluruz. Dün sabah saatlerinde DİSK Ege Bölge Başkanı Sayın Memiş Sarı ile de bir görüşme yaptık. Görüşmelerimiz devam ediyor. Ancak şu anda sonuçlanan bir durum söz konusu değil” dedi.

İŞLETME FAALİYETE GEÇTİ

Gerginliğin rafa kaldırılmasıyla birlikte işletmenin yeniden faaliyete geçtiğini hatırlatan Başkan Gümrükçü, “Zaten tesislerimiz geçtiğimiz cumartesi gününden itibaren yeniden çalışmaya başladı” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.