Dolar 32,6138
%0.43
Euro 34,7293
%-0.01
Altın 2.511,810
%1.1
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de yeni dönemin komisyon üyeleri seçildi

Çiğli’de yeni dönemin komisyon üyeleri seçildi

Çiğli Belediyesi’nin Nisan ayı ilk oturumu Belediye Başkanı Utku Gümrükçü idaresinde gerçekleşti. Oturumda, önümüzdeki dönemde görev yapacak belediye başkan vekilleri, katip üyelikleri, encümen üyeleri, komisyon üyeleri seçildi.

  • Ege Postası
  • 01.04.2021 - 21:36

EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi’nin Nisan ayı Olağan Toplantısı ilk bileşimi Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü idaresinde gerçekleştirildi. Oturumda, belediye bünyesinde görev yapan komisyon üyeleri seçimi yapıldı.

“UMUYORUZ Kİ TÜRKİYE BİRLEŞİR”

Oturum başlangıcında konuşan Başkan Gümrükçü, yaşanan iki kadın cinayeti haberi üzerinden toplumsal cinsiyet eşitliği ve barış mesajı verdi ve “Tam 2 yıl öce Çiğli halkının verdiği yetki ile Çiğli’ye hizmet için görevlendirildik. İkinci yılımızın kutluyorum. Bu akşam bir resepsiyon yapalım dedik ama iki acı haberler bu resepsiyonu erteleme kararı verdik. Gün geçmiyor ki Türkiye kadına şiddet haberi okumayalım. Gün geçmiyor ki haberlerde olumsuz şey izlemeyelim. Maalesef salı akşama Balatçık’ta bir olay oldu. Bir beyefendi eşi boğarak öldürüldü. Bu gün ailesine uğrayıp baş sağlığı diledim. Dün onu duydum, sabah başka haber aldım. 3 ay önce yaşanmış olayda hastanede yoğun bakımda yatan bir kadınımız vefat etti. Umuyoruz Türkiye sağcı solcu demeden oralı buralı demeden birleşir. Kadın erkek eşitliği noktasında üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getiri. Hepimizi doğuranın bir kadın olduğunu unutmamalıyız. Kadınlara destek olmayı ve saygı duymayı unutmayız diyorum. Allah rahmet eylesin, ışıkla içinde uyusunlar. Umarım son olur” dedi.

FAALİYET RAPORU BİR SONRAKİ MECLİS’TE GÖRÜŞÜLECEK

Çiğli Belediyesi’nin 2020 yılı ait Faaliyet Raporu bir sonraki Meclis’te görüşülmek üzere tüm komisyonlara havale edildi.
 

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Oturumunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayımladığı genelge doğrultusunda 1. ve 2. belediye başkan vekilleri, katip üyelikleri, encümen üyeleri ve ihtisas komisyon üyeleri seçildi. 

Yapılan kapalı oylamada, 1. ve 2. Başkanvekilliği görevleri kapalı oylamayla belirlendi.  Birinci Başkanvekilliği görevine Ali Rıza Koçer, ikinci Başkanvekilliği görevine ise Edibe Tokmak Yılmaz seçildi. 

Asil katip üyeliklerine Bensu Güler ve Nimet Dede Ergün seçilirken; yedek katip üyelikler ise Eylem Özdemir, Deniz Bektaş oldu. Ercümen Üyeliklerine Hüseyin Çetin, İbrahim Karabulut ve Ali Üstün seçilirken AK Parti grubu öneri encümen için isim önerisinde bulunmadı. 

Hukuk Komisyonu: Hüseyin Çetin, Bensu Güler, Özgür Özcan, İbrahim Karabulut, Çzgür KAner

İmar Komisyonu: Barbaros Kiriş, Ali Gül, Erdal Mansuroğulları, Kubilay Kesgin, A. Barkın Durmuşçelebi

Çevre Komisyonu: Ali Üstün, İbrahim İncesu, Edibe Tokmak Yılmaz, Suat Çağlayan, Sezgin Özgen

Plan ve Bütçe Komisyonu: Mustafa Avdan, Deniz Bektaş, Rıfat Bıçak, Eylem Özdemir, Nedim Aslan

Esnaf Komisyonu: İmam Kocadağ, Nimet Ergün, Aynur Çelik, Eylem Özdemir, Harun Dursun

Yerel Gündem 21: Hüseyin Çetin, Bensu Güler, Özgür Özcan, İbrahim Karabulut, Mecit Bozkurt

Mahalle Bölünmesi Komisyonu: İmam Kocadağ, Nimet Ergün, Aynur Çelik, Eylem Özdemir, Şenol Malkoç

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu: İmam Kocadağ, Nimet Ergün, Aynur Çelik, Eylem Özdemir, Şenol Malkoç

Sınır Tespit Komisyonu: Hüseyin Çetin, Bensu Güler, Özgür Özcan, İbrahim Karabulut, Mustafa Yıldız

Kentsel Dönüşüm Komisyonu: Barbaros Kiriş, Erdal Mansuroğulları, Kubilay Kesgin, Sezgin Özgen, Nedim Aslan

Eğitim Komisyonu: Ali Üstün, İbrahim İncesu, Rıfat Bıçak, Edibe Tokmak Yılmaz, Hüsnü Boztepe

Sağlık Komisyonu: Suat Çağlayan, Ali Rıza Koçer, Rıfat Bıçak, Deniz Bektaş, Mecit Bozkurt

Turizm Komisyonu: Sabahattin Uçak, Deniz Çıtak, Deniz Bektaş, Hüsnü Boztepe, Harun Dursun

Engelliler Komisyonu: İmam Kocadağ, Nimet Ergün, Aynur Çelik, Sezgin Özgen, Şenol Malkoç

Alt Yapı-Üst Yapı Komisyonu: Mustafa Avdan, Ali Rıza Koçer, Suat Çağlayan, Hüsnü Boztepe, Özgür Kaner

Madde Bağımlılığı Komisyonu: Ali Üstün, İbrahim İncesu, Rıfat Bıçak, Edibe Tokmak Yılmaz, Mustafa Yıldız

Sürdürülebilir Kent Komisyonu: Hüseyin Çetin, Bensu Güler, Özgün Özcan, İbrahim Karabulut, Nedim Aslan

Deprem ve Afet Komisyonu: Barbaros Kiriş, Erdal Mansuroğulları, Kubilay Kesgin, Deniz Çıtak, A. Barkın Durmuşçelebi

Çocuk ve Çocuk Hakları Komisyonu: Ali Üstün, İbrahim İncesu, Edibe Tokmak Yılmaz, Hüsnü Boztepe

“DENİZ ÇITAK ÇİĞLİ’NİN ÇOCUĞUDUR” 

Geçtiğimiz günlerde sağlık sorunları nedeniyle Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Barbaros Kiriş hakkında bir açıklama yapan Başkan Gümrükçü, “Barboros Kiriş, tam iki sene başkan yardımcılığı görevini layığıyla yerine getirdi. Sağlık sorunları nedeniyle görevi bırakma kararı aldı. Saygı duyuyor ve destekliyoruz. Burada olmasını istedim ama gene sağlık konusu sebebiyle gelemedi. Başkan yardımcısı olarak faaliyet yürüttüğü için bir dahaki Meclis’te burada olacak. Çiğli hakkına verdiği hizmetler olarak teşekkür ediyorum, meclis üyesi olarak devam edecektir. Deniz Çıtak Çiğli’nin çocuğudur. Barbaros’tan aldığı bayrağı daha yukarılara taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN FESİH TEPKİSİ 

Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Eylem Özdemir, yaşanan kadın cinayetleri üzerinden İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile feshedilmesine tepki gösterdi ve “Yine katledildik, yine öldürüldük. Biz konuşmaktan bıkıyoruz ama ölümler son bulmuyor. İstanbul Sözleşmesi için bir gecede karar alındı, o kararı tanımıyoruz. Hep derim, demeye de devam edeceğim; eşit yaşam istiyoruz” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi Nimet Ergün ise, “Malesef güzel şeylerden söz etmek isterdim ama cinayetler artarak devam ediyor. Çiğli’de iki kadın cinayeti daha yaşandı. Kim bilir ne hayalleri vardı. Kol kırılır yen içinde kalır diye bizler öldürüldük ama artık yen içinde kalmıyor. Bizler artık haklarımızdan vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmiyoruz” diye konuştu.

CHP’li Meclis Üyesi Aynur Çelik ise konuya ilişkin şunları söyledi; “Kadına yönelik şiddet her geçen gün artarak devam ediyor. Bir gece kararnamesi ile is İstanbul Sözleşmesi’nden çekildik. Sözleşme bizlere altın tepsi içinde sunulmadı. Yıllara varan mücadelenin somut bir sonucuydu. Bu mücadelede kaç kadının yaşamı son buldu. Sözleşme, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve şiddete maruz bırakılmış kadın ve çocukların korunması ile imzalandı. Zaten sözleşmesin içeriği doldurulmazken bir de çekildiğimiz kararı açıklandı. Her gün bizler, en yakınımız tarafından öldürülüyoruz. Kadın cinayetleri politiktir. Susmuyoruz korkmuyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz.”

“SÖZLEŞMESİ’NİN İPTAL OLMASI DEMEK KADINLARIMIZIN ÖLDÜRÜLMESİ DEMEK DEĞİL”

AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, CHP’li kadın meclis üyelerinin açıklamalarının ardından söz alarak kadın cinayetlerinin nedeninin İstanbul Sözleşmesi’nin feshine bağlanmaması gerektiğini ifade etti ve “Biz de şiddet ve cinayetler işlensin istemiyoruz. Kim ister ki zaten? En yakınımız tarafından bir de. Fakat İstanbul Sözleşmesi’nin iptal olması demek kadınlarımızın öldürülmesi demek değildir. Özellikle cinayetin her türlüsü acı. Hem bizim dinimizce yeri yok hem de hukuken yeri yok. Kadın kardeşlerimizin duyarlılıklarına tamamen katılıyorum. Gelenek ve göreneklerimize sadık kalmalı, yaşamın her alanında hepsine sahip çıkıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.