Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de olağanüstü toplantı: Tarihi karara mecliste oy birliği

Çiğli’de olağanüstü toplantı: Tarihi karara mecliste oy birliği

Çiğli Belediye Meclisi bugün olağanüstü gündemle Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü idaresinde toplandı. Oturumda gündem ise İzmir depreminin ardından kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çalışmalarda vatandaşların hak kayıplarını engellemek için 'Parsel Bazlı Plan Değişikliği Önerisi’ kapsamında ilçedeki ‘K alanlarının’ belirlenmesi oldu.

  • Ege Postası
  • 26.07.2021 - 18:41

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Çiğli Belediye Meclisi bugün olağanüstü gündemle Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü idaresinde toplandı. Oturumda gündem ise ilçedeki ‘K alanları’ oldu.

30 Ekim tarihinde meydana gelen ve İzmir’de büyük yıkımlara neden olan 6.9 şiddetindeki deprem sonrasında hasarlı binaların yeniden inşasında yeni deprem yönetmeliği gereği birtakım hak kaybı sorunları ortaya çıkmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise yaşanan hak kayıplarını engellemek için düğmeye basmış ve alan kaybı olmaksızın yeniden inşası öngören 'Parsel Bazlı Plan Değişikliği Önerisini' hazırlamıştı. ‘K alanı’ olarak geçen plan değişikliği önerisi, Mart ayında gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısında kabul edilmişti. Karar ile birlikte ilçe belediyelerine ‘K alanı’ belirleme konusunda görev yüklenmişti. 

Plan notlarının kabul edilmesinin ardından ilçedeki ‘K Alanlarının’ belirlenmesi için harekete geçen Çiğli Belediyesi, düzenlenen Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda konuyu meclis üyelerine sundu.

3 KOLDAN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Oturumda ilgili kararla ilişkin konuşan Başkan Gümrükçü, planla birlikte kentsel dönüşümde vatandaşın yaşadığı hak kaybının önüne geçildiğinin altını çizdi ve “İzmir Büyükşehir Belediyesi, bakanlık, STK’larla ortak çalışmalar yaptı. Deprem sonrasında kentsel dönüşümün önünü açabilmek ve hak kayıplarını nüne geçebilmek ve kooperatiften kaynaklı alınan imar artışı haklarının devamını sağlamak gibi gerekçelerle bir çalışma yaptı. Bu doğrultuda, K alanlarının belirlenmesi için ilçe belediyelerin e süre verdi. Biz de bugün Çiğli’nin büyük bir bölümünü K alanlarına dahil ederken kentsel dönüşüm hareketinin hızlanması için çalışma yaptık. Çiğli’de 30 bin civarı yapı var. Bunların çoğu eski yapılar. Özellikle 1990 öncesi yapıların teknik güvenilirliği 1990 sonrasındaki yapılara göre daha düşük. Biz bu yapıların yerinde tespiti için dijital arşiv çalışması başlatmıştık Yıl sonuna kadar bunun sona ermesini planlıyoruz. Bunun yanında dronlarla binaların fotoğrafı çekiliyor ve 3 boyutlu fotoğraflandırması yapılıyor. Hem dijital olarak binalarımızın hava fotoğraflanması hem dijital arşivi olacak hem de saha çalışması olacak. Biz bu şekilde Çiğlideki vatandaşlarımızın kentsel dönüşümde hak kaybı yaşamasının önüne geçmiş olacağız” dedi.

Başkan Gümrükçü’nün konuşmasının ardından meclisin tüm komisyonlarında incelenen ve oy birliği ile meclise gönderilen ‘K alanlarının’ belirlenmesi önergesi mecliste oy birliği ile kabul edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.