Dolar 32,5095
%0.19
Euro 34,8267
%0.3
Altın 2.490,760
%1.16
Bist-100 9.540,00
%0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de gündem ‘tramvay’ mağduriyeti

Çiğli’de gündem ‘tramvay’ mağduriyeti

Çiğli Belediyesi Eylül ayı meclis oturumunda gündem yapımı devam eden tramvay çalışmasında meydana gelen yoğun toz ve yaşanan trafik sorunları nedeniyle vatandaşın yaşadığı mağduriyet ve şikayetler oldu. AK Parti grunu müteahhit firmaya yaptırım uygulanması gerektiğini ifade ederken eleştirilere yanıt veren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Ülke ekonomik krizden geçiyor. Bu yatırım krize rağmen devam ediyor. Bazen bu süreçler sancılı geçiyor ama bittiğinde bütün Çiğli bundan çok faydalanacak” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 01.09.2022 - 19:52

EGEPOSTASI-  Çiğli Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü idaresinde gerçekleştirildi. 

Oturumun ana gündemi ise temeli 2021 yılının Şubat ayında atılan Çiğli Tramvay inşaatından dolayı oluşan toz ve çevresel faktörler nedeniyle esnaf ve vatandaştan gelen şikayetler oldu.

GÜMRÜKÇÜ: İKİ YENİ PAZARYERİ KAZANDIRIYORUZ

Oturum başında konuşan Başkan Gümrükçü, yapılan icraatlarla ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı ve “Balatçık mahallesin yıllardır talep ettiği pazar konusu vardı. Pazarımızı bitirdik, çevre ve yol düzenlemesi gündemimiz var. Alacağımız kararla Balatçık Mahallesi’ne pazaryeri kazandırıp pazarcıların orda satış yapmasını sağlayacağız. Küçükçiğli’de de yıllarca hizmet veren pazaryeri vardı, kapandı. Bu durumdan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Meclisimizin, ilçe belediyemize tahsis ettiği eskiden ESHOT Garajı olarak kullananlar yerin, pazaryeri olarak başlatılmasına karar kıldık. İki yeni pazaryeri kazandırıyoruz. Hayırlısı olsun. Ben burada oy kullanan bütün arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Evka 5 pazaryerinin kapatılması yıllardır konuşulan konuydu, o süreci de başlattığımızı  duyurayım” dedi. 

KANER: MÜTEAHHİT FİRMAYA YAPTIRIMLARDA BULUNMANIZ GEREK

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Özgür Kaner tramvay inşaatından dolayı mağdur olan vatandaşlara ve esnafa değindi ve “Çiğli’deki tramvay çalışması, etraftaki vatandaşlar için katlanılmaz hale geldi. Her ne kadar kamu hizmet olsa da oradan çıkan yoğun toz ve çevresel etkileri nedeniyle etraftaki vatandaştan ve esnaftan yoğun şikayet aldık. İBB burayı haleyle özel bir firmaya verdi. Asgari düzeyde bir kontrol mühendisi çalıştırılır, asgari düzeyde bir çalışma olur. Müteahhit verilen süre fazla diye bir ay çok yoğun çalışıp bir ay yatılır sonra tamamlarım gibi bir şey söz konusu değil. Tabi ki biz bu sözleşmenin Çiğli Belediyesi olarak tarafı değiliz ama Çiğli Belediyesi’nin özellikle sizin çok ciddi yetkileriniz var. Halktan ve esnaftan gelen şikayetleri sahaya yansıtmanızı talep ediyoruz. Her sabah orada geçiyorum ki görüyorum sizde oradasınız ve içler acısı durumu siz de halkımız da paylaşıyorsunuz. Alanda sadece 3 tane işçi çalışıyoruz, ne mühendis var ne bir şey. En basit işte bile 10-15 işçi çalışırken ana arterde yapılan çalışmanın çok ciddiyetsiz bir çalışma olduğunu görüyoruz. Yakında okullar açılacak. O kavşakların ne hale geldiğinizi gördünüz. 5 kilometrelik yolu 50 dakikada anca geçiyorsunuz. O bölge hastane bölgesi haline geldi. O ambulansta hepimizin yakını olabilir. Müteahhit firmanın bunu düşünmesi lazım. Bizim taraf olmadığımız sözleşmede aktif rol oynamanız gerekiyor. Sizin müteahhit firmaya adli para cezasına kadar yaptırımlar yapmanız gerekiyor. Biz her zaman yanınızdayız” diye konuştu. 

BOZTEPE: ÖZELLİKLE MAVİŞEHİR BAĞLANTI YOLUNDAKİ TRAFİK ÇOK SIKIŞIYOR

AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ise, “Özellikle Mavişehir bağlantı yolundaki trafik çok sıkışıyor. Ben orada videoda çektim. Çalışmalar sürüyor, kısa sürede gerçekleştirirler ve bu sıkıntı da biter. Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Ülkemize ve dünyaya huzur ve barış getirmesini diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramını geçirdik, tekrar kutlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

GÜMRÜKÇÜ: SİZİN HASSASİYETİNİZ BİZİM HASSASİYETİMİZ

Tramvay eleştirilerine cevap veren Başkan Gümrükçü, “Bir çalışma başlattım. Belediye başkanı ve başkan yardımcılarıyla birlikte Çiğli’de örgütlü bulunan bütün siyasi partilerini ziyaret ediyoruz. Belediyenin çalışmalarını anlatmaktan çok partilerin belediyeden taleplerini alıyoruz. Daha sonra da bütün STK’ları ziyaret edeceğiz. Geçtiğimiz hafta AK Parti’deydik, orda da ifade ettiler. Bizim başkanla randevumuz vardı, kendisiyle görüştük. İlgili arkadaşlarla da değerlendirdik. Hızlanması gerektiğini onlar da farkındalar. Okulların açılmasından kaynaklı kavşağın öneminden bahsettik. Esnafın mağduriyetinden bahsedildi. Bugün süreçle ilgili esnaf bilgilendirdi. Sizin hassasiyetiniz bizim hassasiyetimiz. Uzun bir gecikme olursa kanundan gelen haklarla müteahhit firmaya gerekli işlemleri uygularız. Ülke ekonomik krizden geçiyor. Bu yatırım krize rağmen devam ediyor. Bazen bu süreçler sancılı geçiyor ama bittiğinde bütün Çiğli bundan çok faydalanacak. Tramvayla beraber Balatçık İzban durağı ihalesi yapılacak. O da sonuçlandı. 12 Eylül’de Balatçık İzban durağının ihalesi gerçekleştirilecek. Umuyorum ki o da en kısa sürede açılacak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.