Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de gündem Harmandalı…

Çiğli’de gündem Harmandalı…

Çiğli Belediyesi Aralık ayı olağan Meclisi’nin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yokluğunda Başkan Vekili Ali Rıza Koçer başkanlık yaptı.

  • Ege Postası
  • 06.12.2022 - 23:56

Harmandalı'daki çöp tesisinin kaldırılması ve bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi talebi hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP’li Meclis Üyesi İbrahim İncesu, “Bu sorunun Büyükşehir'in tek başına çözebileceği bir sorun olmadığını bütün konuşmacılar iletti. Yeni çöp entegre tesislerinin kurulması için Büyükşehir’de bir komisyon kurulması kararı alındı ve bir an önce burada çalışmalara başlanacak” ifadelerini kullanırken, AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ise, “Bu kentin çöpünü biz toplayamıyoruz ve merkezi hükümetten yardım istiyoruz sonucu çıkmıştır bu çalıştaydan” diye konuştu.

Meclis toplantısında söz alan AK Parti Nedim Aslan, Harmandalı’ndaki imar durumlarına dikkat çekerken, “Harmandalı’nda mahkeme kararı ile kapanan imar yerlerinin bir an önce açılması lazım. Büyükşehir meclis üyelerimizin ve belediye başkanımız ile sizin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini diliyorum” ifadelerini kullandı.

BOZTEPE: BİLGİLENDİRME BİZLERİ MUTLU EDER

AK Partili Hüsnü Boztepe ise, “Geçen meclis bir önerge vermiştik ve bu meclisten oy birliği ile geçti. Komisyonlarımız çalışarak çöp tesisinin kalkacağı yönünden bugün bir çalıştay yapılacağını duyduk. Bu tesis ile ilgili bir bilgilendirme yapılırsa bizi mutlu eder. Ayrıca, Sahibinden.com’da bazı ilanlar var. Çiğli’de Büyükşehir Belediyesi’nden geçen ve belediye çalışanlarını için yapılacak yerler hakkında satılık ilanları var. Buranın ruhsatını bizim belediyemiz verecek. Burada bir gelişme mi var bizim bilmediğimiz?” diye konuştu.

BEKTAŞ: BÜYÜKŞEHİR İLE BİR ALAKASI YOK

İddialar ile ilgili söz alan CHP’li Deniz Bektaş, “Orda sadece büyükşehir çalışanlarını değil kooperatifin kendi hakkı da var. Orayı İzBB kat karşılığı verdi. Kendi tasarrufunu kullandığı bir şeydir, Büyükşehir ile bir alakası yoktur” dedi.

İNCESU: BÜYÜKŞEHİR TEK BAŞINA ÇÖZEBİLECEĞİ BİR ŞEY DEĞİL

Harmandalı çöp tesisi ile ilgili gerçekleştirilen çalıştay hakkında bilgilendirme yapan CHP’li Meclis Üyesi İbrahim İncesu, “Biz bugün bir sonuç açıkladık. 5 Ekim’de Harmandalı Teknik Çalıştayı’nı gerçekleştirdik ve burada heyelan ile katı atık bertaraf tesisi değerlendirildi. Bu çalıştayın sonuç bildirgesini bugün Mimarlar Merkezi’nde açıkladık. Basın açıklaması bildirgesini vereceğim. Çalıştay sonucunda; Burası heyelan bölgesi. 1992 yılında faaliyet geçmiş ve yükünü aşmış durumda. Buranın acilen afet bölgesi ilan edilmesi ve çöp tesisinin kapatılması aciliyet taşımaktadır. AFAD İl Müdürü koşulların uygun olmadığını ve afet bölgesi ilan edilemeyeceğini belirtti. Bu sorunun Büyükşehir'in tek başına çözebileceği bir sorun olmadığını bütün konuşmacılar iletti. Yeni çöp entegre tesislerinin kurulması için Büyükşehir’de bir komisyon kurulması kararı alındı ve bir an önce burada çalışmalara başlanacak. Burası siyasi olarak kullanılmamalı ve acil olarak hepimiz elimizi taşın altına koyarak yeni entegre tesisleri bularak buranın afet bölgesi ilan edilmesi zorunlu görülüyor” ifadelerini kullandı.

BOZTEPE: BURAYA ÇÖP DÖKEBİLECEK MİYİZ?

Yeniden söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Bu kentin çöpünü biz toplayamıyoruz ve merkezi hükümetten yardım istiyoruz sonucu çıkmıştır bu çalıştaydan. Bu bölgeyi afet bölgesi ilan edildiğinde buraya çöp dökebilecek miyiz? Buraya çöp dökülmemsi lazım. Yarından itibaren yolları kapatıp çöpleri dökmememiz lazım. Nereye döküleceğini bulmamız lazım. Üstümüze düşen ne varsa biz yaparız. Menderes tamam ama bir an önce bir yer bulmalıyız. 10 yıldır kuzey bölgede yer arıyoruz. Yamanlar’da bir yer bulduk ancak olmayacağı söylendi. Karşıyaka Belediyesi istemedi. Harmandalı artık yükünü aldı. Büyükşehir belediyesi çöpün döküleceği yeri bulmak zorunda” diye konuştu.

ASLAN: BU İŞİN ALTINA İMZA ATARIZ

Her türlü desteğe hazır olduklarını vurgulayan AK Partili Nedim Aslan, “Biz bu çöpün öyle ya da böyle Çiğli’den kalmasını istiyoruz. Siyasete alet edilmeyecekse ortak bir komisyon kuralım. Belediye başkanı, kaymakamı, ilçe başkanlarının bulunduğu bir komisyon kuralım AK Parti grubuna ne düşüyorsa biz bunu yapmaya hazırız. Çöpün buradan kalmasından yanayız. Teknik açıdan afet bölgesi mi ilan edilir yoksa edilmez mi bu teknik konuda. Bizim istediğimiz tekniğin ötesinde. Çiğli halkının tek isteği bu çöp buradan kalksın. Bu işin arkasında dururuz ve altına imzamızı atarız” dedi.

KOÇER: ORTAYA NET BİR ŞEY ÇIKSIN…

Konuyla ilgili son olarak konuşan Başkan Vekili Ali Rıza Koçer, “Bu konuyla ilgili biz bu konuyu üstyapı koordinasyon merkezine götürdük ve bu önergeleri birleştirerek bir şey yapacaklar. Ortaya net bir şey çıksın ve hep birlikte gerekeni yapalım” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.