Dolar 32,5598
%0.14
Euro 34,8967
%0.67
Altın 2.433,330
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'nin acı günü: Eski başkan hayatını kaybetti!

Çiğli'nin acı günü: Eski başkan hayatını kaybetti!

Çiğli Belediyesi eski Başkanı Metin Solak, ofisinde geçirdiği kalp krizi sonucu 58 yaşında hayatını kaybetti.

  • Ege Postası
  • 26.07.2022 - 16:02

EGEPOSTASI- 2009-2014 yılları arasında Çiğli Belediye Başkanlığı görevini yapan Av. Metin Solak, dün öğleden sonra ofisinde kalp krizi geçirdi.

İhbar üzerine olay yerine giden sağlık ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu Solak'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. 58 yaşında hayata veda eden Solak'ın cenazesinin ofisinden çıkarıldığı belirtildi.

Öte yandan Muş'un Varto ilçesinde bulunan Solak'ın eşi ve çocuklarının da acı haberi aldıktan sonra İzmir'e doğru yola çıktığı ifade edildi. 

Merhum Solak için bugün saat 13.00'de eski belediye binası önünde cenaze töreni düzenlenecek, ardından cenaze saat 14.00'de Evka 2 Cemevinden kaldırılacak.

AÇILIŞ VE KONSER ERTELENDİ

Çiğli Belediyesi'nden yapılan açıklamada "Değerli Belediye Başkanımızın vefatı nedeniyle 27.07.2022 Çarşamba günü gerçekleştireceğimiz Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi açılış töreni ile Metin&Kemal Kahraman konseri ileri bir tarihe ertelenmiştir." denildi.

SOLAK İÇİN TAZİYE MESAJLARI

Vefat haberini alır almaz Solak'ın ofisine giden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı. Gümrükçü, mesajında "Önceki Dönem Belediye Başkanlarımızdan Değerli Büyüğüm Metin Solak'ın vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenleri ve yakınlarına başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

Gümrükçü'nün yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları da Solak için taziye mesajları yayınladı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Geçmiş dönem Çiğli Belediye Başkanlarımızdan Metin Solak’ın ani vefatı hepimizi üzdü. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Önceki dönem Çiğli Belediye Başkanlarımızdan Metin Solak'ı kaybettik. Solak'a Allah'tan, ailesine sabır dilerim. Büyük CHP ailemizin başı sağ olsun.

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat: Geçmiş dönem Çiğli Belediye Başkanımız Metin Solak’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: Çiğli eski Belediye Başkanlarımızdan, İl Başkanı olduğum dönemde, partimiz için birlikte görev yaptığımız Metin Solak'ın ani vefatını üzülerek öğrendim. Ailesine, Sevenlerine, Partimize ve Çiğli'mize baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: Yol arkadaşım, değerli dostum, güzel insan, neşesiyle gönüllerde iz bırakan Çiğli Belediyesi eski Başkanımız Metin Solak'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Sevenlerine, acılı ailesine sabır, dostuma Allah’tan rahmet dilerim. Yattığı yer incitmesin, devrim daim olsun.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: Önceki Dönem Çiğli Belediye Başkanımız Metin Solak'ın acı haberini büyük bir üzüntü ile öğrendim. Metin Solak'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin: Geçmiş dönem Çiğli Belediye Başkanlarımızdan Metin Solak'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce: Çiğli’de 2009-2014 yılları arası belediye başkanlığı yapan, birlikte aynı zamanda mevkidaşlık yaptığım, değerli Çiğli Belediye eski Başkanı Metin Solak’ın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Ailesi ve sevenlerine sabır ve ba sağlığı diliyorum.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda: Çiğli Belediyesi eski Başkanı Metin Solak’ın aramızdan ayrıldığı haberini üzüntüyle öğrendim. Solak’a Allah’tan rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu: 2009 - 2014 yılları arasında görev yapan Çiğli eski Belediye Başkanı Metin Solak'ı kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, tüm sevenlerine başsağlığı dilerim.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar: Geçmiş Dönem Çiğli Belediye Başkanlarımızdan Metin Solak’ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Başkanımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz: Geçmiş dönemlerde Çiğli Belediye Başkanlığı yapmış olan Metin Solak'ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş: 2009-2014 yılları arası Çiğli Belediye Başkanlığı yapan değerli arkadaşımız Metin Solak’ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle aldım. Metin Solak'a Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

METİN SOLAK KİMDİR?

1964 yılında Tokat’ın Zile ilçesinde doğdu. İlkokulu Ankara’da, ortaokul ve liseyi Tokat’ta tamamladı. 1990 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1989 yılında SHP’de siyasete başladı. SHP ve sonrasında CHP’de çeşitli yönetim kademelerinde görev aldı. 2004 yılında Karşıyaka’dan, 2009 yılında ise Çiğli’den belediye meclis üyesi seçildi. Çiğli Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevini yürütürken, 2009 yılında Belediye Başkanı Ensari Bulut’un vefatı üzerine yapılan seçimlerde Çiğli Belediye Başkanı seçildi. Başkanlık görevini 2014 yılına kadar sürdüren Metin Solak evli ve iki çocuk babasıydı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.