Dolar 32,5572
%0.05
Euro 34,9937
%0.47
Altın 2.422,850
%-0.01
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de TİS görüşmelerinde mutlu son: Anlaşma sağlandı

Çiğli'de TİS görüşmelerinde mutlu son: Anlaşma sağlandı

Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş. ile DİSK'e bağlı Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasında uzun süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde mutlu sona ulaşıldı. Tarafların anlaştığı 3 yıllık sözleşmeye göre ilk yıl için yüzde 36, ikinci yıl için ilk 6 ayında yüzde 20 ikinci 6 ayında yüzde 17 ve üçüncü yıl için de ÜFE-TÜFE ortalamasının 2 puan üzerinde bir zam uygulanacağı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 12.04.2022 - 23:03

EGEPOSTASI - Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş. ile belediyede örgütlü DİSK Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasında süren ve 836 işçiyi kapsayan toplu sözleşme sürecinde uzlaşma sağlandı.

Çibel A.Ş’yi temsilen SODEMSEN ile süren pazarlıklar nihayet bugün sonuca ulaştı. Sendika temsilcileri, sözleşmenin 2 yıl olması ve 2. yılın ÜFE+TÜFE oranına bağlanmasını talep ederken, belediye yönetimi bu talebi olumsuz karşılamış ve görüşmeler tıkanmıştı. Taraflar masadan kalkarken işçiler 7 Nisan’da greve çıkmıştı.

İşçiler, grevin ilk gününde Çiğli Belediyesi binası önünde grev pankartı asarken, toplu iş sözleşme görüşmelerinde 68 sosyal ve ekonomik maddede anlaşma sağlandığı; ancak 15 ekonomik ve sosyal maddede ise anlaşma sağlanamadığı öğrenilmişti.

İşçiler, 6 günden bu yana Çiğli Belediyesi önünde eylemlerini sürdürüyordu. Yaşanan gerginliklerin ardından açıklama yapan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ilçe dışından gelen bir şebekenin süreci provoke ettiğini belirterek, "Bu kenti sırtında taşıyanları da bu kentin sırtından geçinenleri de biliyoruz. Biz kenti sırtında taşıyanlarız ve bu bilinçle sabahın altısında bizimle mesaiye başlayan emekçilerimizin hakkını teslim ediyoruz" demişti.

Önceki gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Çiğli’ye giderek günlerdir eylem yapan işçilere sorunun çözümü için mesaj vermişti. Soyer “Bulunduğumuz noktada sizden yana bir inisiyatif kullandık” demişti.

UZLAŞMA SAĞLANDI

Bugün SODEMSEN yetkilileri ve sendika temsilcileri, son bir görüşme daha yaptı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, DİSK ve Genel-İş yöneticileri, SODEMSEN yetkililerinin yanı sıra CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner’in de katıldığı görüşmede masadan uzlaşı çıktı. 

Saatler süren görüşmelerin ardından taraflar 3 yıllık anlaşmaya varırken, toplu sözleşmenin ilk yılı için yüzde 36, ikinci yılın ilk 6 ayı yüzde 20, ikinci 6 ayı içinse yüzde 17 ve üçüncü yılı için de ÜFE-TÜFE ortalamasının 2 puan üzerinde bir zam uygulanacağı öğrenildi.

Çiğli Belediyesi'nden konuyla ilgili sosyal medyadan yapılan açıklamada "Genel İş Sendikası İzmir 8 Nolu Şubesi ile toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağladık. Belediye emekçimize ve Çiğlimize hayırlı olsun" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.