Dolar 32,4444
%-0.13
Euro 34,7413
%-0.66
Altın 2.438,780
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de hareketli dakikalar: Belediye binasını bastılar!

Çiğli'de hareketli dakikalar: Belediye binasını bastılar!

Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş. ile Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasında süren ve eyleme dönüşen toplu sözleşme sürecinde dün uzlaşı sağlanmıştı. Ancak uzlaşının üzerinden 24 saat dahi geçmeden, belediye ve sendika arasında imzalanan anlaşmadan memnun olmayan işçiler olduğu iddia edilen kimliği belirsiz kişilerden oluşan bir grup bugün belediye binasını bastı.

  • Ege Postası
  • 13.04.2022 - 12:23

EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş. ile Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasında süren ve 836 işçiyi kapsayan toplu sözleşme sürecinde uzlaşma sağlanamayınca işçiler ve sendika yönetimince eylem kararı alınmıştı. 

Eylem devam ederken, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün sürece ilişkin yaptığı sert açıklamanın ardından sendika da bir açıklama yaparak Başkan Gümrükçü'yü masaya davet etmiş ve gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte geçtiğimiz günlerde sendika temsilcileriyle masaya oturmuştu.

Toplantının ardından işçilere açıklamada bulunan Başkan Soyer, uzlaşı noktasında topu Gümrükçü’ye atmış ve “Görüşmeler devam edecek. Bundan sonrasında nasıl gelişecek bilemiyorum ama bulunduğumuz noktada sizden yana bir inisiyatif kullandığımızı söyleyebilirim. Takdir onların” demişti.

UZLAŞI SAĞLANMIŞTI

Öte yandan; çekişmeli süren TİS sürecinde dün mutlu sona ulaşılmış ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, DİSK ve Genel-İş yöneticileri, SODEMSEN yetkililerinin yanı sıra CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner’in de katıldığı görüşmede masadan uzlaşı çıkmıştı.

İmzalanan sözleşme kapsamında; taraflar 3 yıllık anlaşmaya varırken, toplu sözleşmenin ilk yılı için yüzde 36, ikinci yılın ilk 6 ayı yüzde 20, ikinci 6 ayı içinse yüzde 17 ve üçüncü yılı için de ÜFE-TÜFE ortalamasının 2 puan üzerinde bir zam uygulanacağı ifade edilmişti.

BİR GRUP BELEDİYEYİ BASTI

Uzlaşının üzerinden bir gün dahi geçmeden uzun süredir eylemle gündeme gelen Çiğli Belediyesi’nde yine hareketli dakikalar yaşandı.

Sendika ile belediyenin imzaladığı anlaşmadan memnun olmayan işçiler olduğu iddia edilen kimliği belirsiz kişilerden oluşan bir grup bugün belediye binasını bastı.

Grup, “Satılık sendika” sloganları atarak Başkan Gümrükçü’nün makamının olduğu kata yöneldi. 

GÜMRÜKÇÜ “SİYASİ OYUN” DEMİŞTİ

Öte yandan; TİS sürecinin tıkanmasının ve işçilerin eylem kararı almasının ardından yazılı açıklama yapan Çiğli Belediye Başkanı gümrükçü, belediye üzerinden siyasi oyunların oynandığını ileri sürmüş ve  “Bu kenti sırtında taşıyanları da bu kentin sırtından geçinenleri de biliyoruz. Biz kenti sırtında taşıyanlarız ve bu bilinçle sabahın altısında bizimle mesaiye başlayan emekçilerimizin hakkını teslim ediyoruz. Siyaseten zarar vereceğini düşünenler bilsinler ki seçim arifesini fırsat bilerek yapacakları ile Çiğli halkına ve emekçilerine zarar vermelerine asla izin vermeyeceğiz” demişti.

SENDİKADAN 'ANLAŞTIK' AÇIKLAMASI

Öte yandan DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 8 Nolu Şube Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varıldığı açıklandı. Sendika'nın açıklamasında "Çiğli Belediyesi Çibel Şirketiyle sendikamız arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması sonucunda 7 Nisan Perşembe günü greve çıkılmıştır. 6 Gün devam eden Grev sürecimiz 6. Günün akşamında, Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili olarak SODEMSEN yetkilileri, belediye yetkilileri ile görüşmeler sonucunda şube yöneticileri ve işyeri temsilcileriyle yapılan değerlendirmede ilk yıla yapılan totalde ortalama %36, ikinci yılda ilk altı ay %20 ikinci altı ay %17 , üçüncü yılda ise TEFE+ÜFE/2+2 ile sonuçlanmıştır. Toplu İş Sözleşmesi sendikamıza, üyelerimize hayırlı olsun" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.