Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li üyeler 50 metrekare daire için Cumhur İttifakı’yla birlikte hareket etti!

CHP’li üyeler 50 metrekare daire için Cumhur İttifakı’yla birlikte hareket etti!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda Eylül ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumunda partisinin üyeleriyle yeni bir kriz yaşadı. Bazı CHP’li üyeler komisyonda evet dedikleri hisse satış önerisine AK Parti ile ‘hayır’ oyu verince ortalık karıştı. Yaşanan bu gelişme CHP kulislerinde “50 metrekare için AKP’yle birlikte hareket ettiler. Bu tavır yakışmadı.” şeklinde konuşulurken, parti yönetiminin ise nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.

  • Ege Postası
  • 03.09.2021 - 14:42

EGEPOSTASI - Gaziemir Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis toplantısı yeni bir krize sahne oldu. Gaziemir Belediyesi'nin Yeşil Mahalle'de yer alan 294 metrekarelik taşınmazdaki 108 metrekarelik hissesini satma önerisi öncesi CHP grubu evet oyu verme yönünde grup kararı almıştı.CHP'li Meclis Üyesi Necati Kırmaz, "Bayındır Komisyonu kararı doğrultusunda herhangi bir kat karşılığı düşüncemiz yok, hissedarın ne zaman yapma kararı alacağını bilmiyoruz. Belediyemizin yararına bir an önce satılması daha uygun olanıdır" diye konuşmuştu. Ancak bazı CHP'li meclis üyeleri grup kararının dışına çıkarak, plan bütçe konisyonunda belediye hissenin satışına "evet" oyu vermelerine karşın, meclisteki oylamada AK Parti ve MHP ile birlikte hareket etmişti. 

 

“50 METREKARE İÇİN AKP’YLE HAREKET ETTİLER”
Grup kararına uymayan CHP’li üyeler; Ünal Işık, Murat Serin, Emin Aksoy, Bengü Sayköse, Cemal Çalışkan, Nevin Mutlu ve CHP’den bir yıllığına ihraç edilen Levent Çağlarsu’nun ret oyu vermesiyle önerge reddedildi. Böylece belediye arazideki hissesini satamamıştı.

 

Emlak komisyoncuları ve müteahhitlerin verdiği bilgilere göre belediyenin hissesi yaklaşık 400 bin TL değerinde yaklaşık 55 metrekare bir daireye karşılık geliyor.

 

Öte yandan yaşanan kriz sonrası parti kulislerinde bu durum “50 metrekarelik daire için AKP’yle birlikte hareket ettiler. Bu tavır yakışmadı.” Şeklinde konulduğu ifade edilirken, parti yönetiminin ise nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.