Dolar 32,5301
%-0.03
Euro 34,8776
%0.14
Altın 2.425,830
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Torun’dan İzmir açıklamaları: Başarılarımız birilerini rahatsız ediyor

CHP’li Torun’dan İzmir açıklamaları: Başarılarımız birilerini rahatsız ediyor

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 9 Eylül’ün 100. Yıl kutlamalarının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuşmasına gelen tepkileri ve İzmir’in ülke gündemine oturmasını değerlendirdi. Soyer’in başarısının iktidarı rahatsız ettiğini belirten Torun, “Meyveli ağaç taşlanır. Tabii bu da birilerini rahatsız ediyor. Suni gündemlerle algı yaratmaya çalışıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar. İnanıyorum ki İzmir marka bir şehir olacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.09.2022 - 13:03

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 9 Eylül’ün 100. Yıl kutlamalarının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuşmasına gelen tepkileri ve İzmir’in ülke gündemine oturmasını değerlendirdi.

Seçim sürecinin yaklaşması ile birlikte partiler arası gerilim yükselirken İzmir’de ülke siyasetinin gündemine oturdu. tırmanmaya devam ederken, geçmiş yılların aksine bu seçim sürecinde tartışmaların odağı İzmir olmuştu.

Özellikle 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 100. Yılı kutlamalarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı konuşma sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil olmak üzere AK Parti ve MHP’li isimler İzmir'i hedef almıştı.

Tepkiler değerlendiren Torun, “Meyve veren ağaç taşlanır” mesajı verirken İzmir için “marka şehir” tanımını kullandı.

“SOYER’İN BAŞARISI BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR”

9 Eylül’ün 100. Yıl kutlamalarının ardından ülke siyasetinde uzunca bir süre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tartışılması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Soyer’i eleştiren sözlerini değerlendiren Torun, “Başarısına bağlıyorum. Meyveli ağaç taşlanır. Tunç Soyer İzmir’e ciddi anlamda bir hizmet veriyor. Sorunların çözümünde olağanüstü bir katkısı var. Tabii bu da birilerini rahatsız ediyor. Suni gündemlerle algı yaratmaya çalışıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar” dedi.

“BELEDİYELERİMİZİN BAŞARISI ORTADA”

Seçim yaklaştıkça İzmir’in ülke siyasetinde daha görünür olmasına ilişkin de değerlendirme yapan Torun, “Dün İstanbul, bugün İzmir. Yarın Ankara olur. Ama belediyelerimizin başarısı ortada. Biz topyekun bir mücadele içindeyiz. Yerelden genele iktidarı kurmaya çalışıyoruz Haliyle de yereldeki başarılarımız onları rahatsız ediyor” diye konuştu.

“SÜRATLE SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR”

Parti Genel Merkezi düzeyinde İzmir’e bakışın olumlu olduğunun altını çizen Torun, “Gayet iyi gidiyor. Süratle sorunlar çözülüyor. İnanıyorum ki İzmir marka bir şehir olacak” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.