Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Karakurt’tan meclis gerginliğine ‘güç zehirlenmesi’ göndermesi

CHP’li Karakurt’tan meclis gerginliğine ‘güç zehirlenmesi’ göndermesi

CHP Meclis Üyesi Deniz Karakurt, dün gerçekleştirilen Menemen Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplatılmasında yaşanan ‘saygı’ polemiği ve ardından yaşanan gerginliği değerlendirdi. AK Parti’nin ilçede ‘baskı politikalarıyla’ hukuksuz kararlar aldığını söyleyen Karakurt, AK Parti’ye “güç zehirlenmesi” göndermesi yaptı. AK Partili meclis üyesi Hanifi Can’ın İrfan Perçin ile iddialarını da yorumlayan Karakurt, “Bunun verdikleri korkuyla yapılan bir karalama kampanyası bu” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.05.2021 - 16:55

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Serdar Aksoy’un Menemen Belediye Başkanı iken “zimmet ve irtikap” suçlarıyla tutuklanmasının ardından Menemen’de tırmanan gerginlik dün gerçekleştirilen Menemen Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda kendini bir kez daha gösterdi.

Oturumda, AK Parti grubunun,  Enerji kentler birliğinde ilçe belediyesini temsil eden bir asil bir yedek üyenin yeniden belirlenmesi' önerisi meclis gündemine alınmıştı. 

İYİ Parti Meclis Üyesi Koray Yücel ise önerge kapsamında yapılmak istenen üye değişikliğinin istifa durumunda yapılabileceğini belirtmişti.

Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasında tansiyonu yükselten konuya ilişkin CHP Meclis Üyesi Deniz Karakurt'un konuşmasının ardından, AK Parti Grup Başkanvekili Demircioğlu ile 'saygı' polemiği yaşanmıştı

Karakurt'un konuşmaların daha saygılı bir seviyede gerçekleşmesi gerektiğini belirtirken Demircioğlu'nun, "Ben size çok bile saygı gösteriyorum" ifadelerini kullanmıştı ve Demircioğlu’nun ifadelerinin ardından Millet İttifakı meclis salonunu terk ederek tepkilerini göstermişlerdi.
 
“HEM YASAYA AYIRI HEM DE MECLİS ETİĞİNE AYKIRI”

Oturumda yaşanan gerginliği değerlendiren CHP’li Karakurt, yapılmak istenenin yasla olmadığının altını çizerken AK Parti'nin meclis çoğunluğuna güvenerek hukuksuz davrandığını söyledi.
Mecliste yaşanan gerginliği yorumlayan Karakurt, “Yapılmak istenen şey yasal değil. Bahsettiğimiz üyelikler komisyon üyelikleri değil ve birliklere ilişkin seçimler, seçim dönemlerine ilişkindir. Ancak ve ancak istifayla boşalırsa yerine yenisi seçilir ya da bir görev ihmali olması gerekir. Tabi AK Parti grubu hiçbir gerekçe göstermeden sadece ’İktidar değişti’ diyerek böyle bir seçim yoluna gitmek istediler. Yapılan usulsüzlük hem yasaya hem de meclis etiğine aykırı. Tepkimiz ve dünkü gerginlik bundan doğdu. Çünkü bu bir keyfiyet getirir. Bugün çoğunluğum var diye böyle bir şey getirirsiniz yarın başka hukuki olmayan bir şey getirirsiniz. Hukuki olmayan şeyleri meclis çoğunluğuyla yapmanın yolunu açmaya çalışıyorlardı. Tepkimiz bunaydı. Yoksa birliklerin iki yılda bir toplantısı bile olmadı. Bu birlikler pandemi dönemde işlevleri olan birlikler değil. Biz burada usulsüzlüğe ve AK Parti’nin tavrına karşı gelmeye çalıştık. Bir de üstüne üstlük oldukça saygısız bir üslup dediler. Bizim tepkimiz bunaydı” dedi.

“‘BİZ İSTEDİĞİMİZİ YAPARIZ’ ALGISI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR”

20 yıldan uzun bir süredir CHP yönetiminde olan Menemen’in AK Parti yönetimine geçmesiyle birlikte ilçede yaşananları Meta-Su eylemleri ve işçilerin yeni görevlendirmeleriyle birlikte genel açıdan değerlendiren Karakurt, AK Parti’nin yargıyı arkasına alarak ‘baskı yönetimi’ kurmaya çalıştığını ifade etti ve “İnsanlar çok tepkililer ama korkularından ses çıkaramıyorlar. Bütün işçilerimize de AK Parti’ye üye olma gibi bir baskı söz konusu. Hem de herkesin üstünde demokrat  kılıcı gibi ‘Biz istediğimizi yaparız’ algısı oluşturmaya çalışıyorlar. AK Parti’nin genel politikası, korku, baskı ve ‘Ben yaptım oldu’ zihniyetiyle bir yönetim düzeni getirmeye çalışmak. Mesela iki ay önce gündeme getirdikleri ve reddedilen maaş konusunu şu anda bağımsız üyeler var diye tekrar gündeme getirdiler. Komisyona dahi sevk etmeden usulsüz bir kararla geçirdiler. Biz, bunun değerlendirilmesi gerektiğini ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na gitmesi gerektiğini söyledik. Ama ‘Nasıl olsa yargıya müdahale ederiz’ anlayışı ve zihniyetiyle her istediklerini yapıyorlar. Bizim Meta-Su’daki tavrımız da aynı yöndeydi. Evet yetki şu anda sizde olabilir ama bunu bir güç zehirlenmesi haline getirerek ‘Ben istediğimi yaparım, yaptım, oldu’ diyerek hukuk tanmaz bir hal alırsanız bir kargaşa ortamı doğar. Bizim tepkimiz tamamen şu anki keyfi yönetim sistemi” ifadelerini kullandı.

“YARGI YOLLARI AÇIK”

Birliğe ilişkin alınan kararda yasa yolunun açık olduğuna dikkat çeken Karakurt, “Şu anda itiraz yollarımız açık ama bunu henüz grubumuzda değerlendirmedik, hep birlikte değerlendiriceğiz” diye konuştu.

“BİR KARALAMA KAMPANYASI BU”

Millet İttifakı’nın meclis salonundan çıkmasının ardından AK Partili meclis üyesi Hanifi Can, CHP’li meclis üyesi İhsan Perçin’in, belediye başkan vekilliği seçimlerinden önce kendisine, AK Parti’ye oy vereceğini söylediğini iddia etmişti. Söz konusu iddiayı da değerlendiren Karakurt, yapılan hamlelerin ilçede muhtemel bir seçime yönelik korku olduğunu belirtti ve şunları söyledi; “Ben bununla ilgili şöyle bir şey düşünüyorum: Sürekli olarak belirli isimleri karalamak istiyorlar. Bu da bir korkuyla ilişkili. Eğer olur da bir seçim gündeme gelirse biz insanları parçalayalım, yıpratalım düşüncesi. Benim hakkımda da dünya kadar yalan yanlış şey söyleniyor. Bunlar da bu amaçla söylenen şeyler. Olur da tekrar istifayla ya da yargı yoluyla görevden alma gibi bir durum olur da yeniden seçim yoluna gidilirse korkusu var. Zaten bugün yarın bir seçim olduğunda seçimi alamayacakları açık. Halktan yana da seçimi alamazlar, mecliste de seçimi alamayacaklarını biliyorlar. Bunun verdikleri korkuyla yapılan bir karalama kampanyası bu. Belirli isimler üzerine yapılıyor. Açıkçası işbirlikçilerini korumak için de yapıldığını düşünüyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.