Dolar 32,5571
%0.03
Euro 34,8770
%0.03
Altın 2.428,980
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Karakurt’tan Cumhur İttifakı’na sert çıkış: Serdar Aksoy’un başkan kalmasını sağladılar

CHP’li Karakurt’tan Cumhur İttifakı’na sert çıkış: Serdar Aksoy’un başkan kalmasını sağladılar

Menemen Belediye Meclisi CHP’li meclis üyesi ve Millet İttifakı’nın Menemen Belediye Başkan Vekili adayı Deniz Karakurt, 2 Nisan tarihinde gerçekleşen Menemen Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Cumhur İttifakı’nın 2020 yılı Faaliyet Raporu’na ‘çekimser’ oy kullanmalarını eleştirdi. Cumhur İttifakı’nın ret oy kullanmayarak Serdar Aksoy’un başkanlığının düşmesinin önüne geçtiğini ifade eden Karakurt, “Serdar Aksoy’un başkanlığını korumak yani başkanlığını devam ettirmek için çekimser oy kullandılar. Serdar Aksoy’un başkan kalmasını sağlamış oldular” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.04.2021 - 15:06

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumunda 2020 yılı faaliyet raporu meclis üyelerine sunulmuştu.

Rapor üzerine uzun tartışmalar yaşanırken CHP’li 11 meclis üyesi, İYİ Partili 3 meclis üyesi ve bağımsız meclis üyelerinden Seval Bozkurt, Rasim Yiğit Özge ve Ali Aydın ret oyu vermiş, 10 AK Partili meclis üyesi, 2 MHP'li meclis üyesi ve bağımsız meclis üyelerinden Hasan Ünal ile Noyan Özkan çekimser oy kullanmışlardı.

Meclis üyelerinin oyları neticesinde 2020 yılı faaliyet raporu meclis üyelerinin dörtte üçü ‘ret’ oyu kullanmadığı için kabul edilmişti.

CHP grubu ise, 2020 yılı boyunca CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy görev yapmasına rağmen faaliyet raporuna ret oyu kullandıkları için Cumhur İttifakı tarafından eleştirilmişlerdi.

CHP grubu ise; Cumhur İttifakı’na, Aksoy döneminde yapılan birçok icraatı eleştirirken faaliyet raporuna ‘ret’ yerine ‘çekimser’ oy kullandıkları için eleştirmişler ve CHP'li meclis üyesi Deniz Karakurt, “Hodri meydan” diyerek Cumhur İttifakı’na tepki göstermişti.

“ÇEKİNDİKLERİ BİR ŞEY VAR” 

Mecliste yaşananları Egepostası’na değerlendiren Karakurt, Cumhur İttifakı üyelerinin birtakım endişeler taşıdıkları için çekimser oy kullandıklarını ifade etti ve “Geçen faaliyet raporu oylamasında faaliyet raporuna neden ret verdiklerini uzun uzun anlatmışlardı. Bu sebeplerin daha fazlası bu dönemde oluştu ve bu olaylar yargıya da intikal etti. Hem bunları sürekli söyleyip hem de çekimser oy kullanmaları samimi değil. Demek ki çekindikleri bir şey var. Tekrar başkan vekili olarak kalmayı tercih ediyorlar” dedi.

“SERDAR AKSOY’UN BAŞKANLIĞINI DEVAM ETTİRMEK İÇİN ÇEKİMSER OY KULLANDILAR” 

Belediye Yönetmeliği’ne göre; bir yıllık faaliyet raporu meclis tam üye sayısının dörtte üçü tarafından yani Menemen Belediye Meclis üyelerinden 24’ü tarafından kabul edilmeseydi tutuklanarak cezaevine gönderilen ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Serdar Aksoy’un başkanlığı düşecekti. Bu durumda ilçe yeni belediye başkanı için seçime gidecekti.

Cumhur İttifakı’nın, seçime gidildiği takdirde ilçede CHP’nin yeniden iktidar olacağı çekincesini yaşadıklarını düşündüğünü ifade eden Karakurt, “Demek ki bir seçim gündeme geldiğinde başkanlığı kazanamayacaklarını düşünüyorlar. Sırf bu korkuyla hukuken ve ahlaken ret vermeleri gereken bir faaliyet raporuna çekimser oy kullanıyorlar. Halk bunun değerlendirmesini yapacaktır. Serdar Aksoy’un başkanlığını korumak yani başkanlığını devam ettirmek için çekimser oy kullandılar. Serdar Aksoy’un başkan kalmasını sağlamış oldular. Şu anda her ne kadar 17 ret oy olsa da meclisin dörtte üçü faaliyet raporuna ret oyu verilmediği için faaliyet raporu geçmiş durumda. Yani Serdar Aksoy’un başkanlığı devam edecek. Başka bir hukuki prosedür yok şu anda. Mahkemeden bir mahkumiyet çıkarsa ya da istifa gündeme gelirse başkanlığı düşecek” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.