Dolar 32,3405
%0.19
Euro 35,1073
%-0.21
Altın 2.239,960
%-0.16
Bist-100 8,90
%2.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Karakurt’tan ‘3 fire’ye 1 Aralık göndermesi: 3 kişiden 2’si aynı olabilir

CHP’li Karakurt’tan ‘3 fire’ye 1 Aralık göndermesi: 3 kişiden 2’si aynı olabilir

Dün Menemen Belediye Meclisi’nde gündeme gelen ve Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a borçlanma yetkisinin verilmesini öngören gündem maddesinde mecliste tansiyon yükselmişti. Açık yapılan gündem maddesi oylamasında CHP’li 3 meclis üyesi grup kararına uymayarak AK Parti lehine oy kullanmışlardı. Mecliste yaşananları değerlendiren CHP’li meclis üyesi ve Millet İttifakı’nın Menemen Belediye Başkan Vekili adayı Deniz Karakurt, borçlanmanın yasal bir borçlanma olmadığının altını çizerken ‘3 fire’ ile ilgili 1 Aralık seçimleri göndermesi yaparak, “Bu konuda değerlendirme örgüte ait. Ben üç kişinin tamamı olmasa da iki kişinin aynı kişiler olduğunu düşünüyorum” dedi. Ayrıca bu 3 kişi ile ilgili disiplin sürecinin başlatılacağı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 02.03.2021 - 13:18

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen’de 1 Aralık seçimleriyle başlayan ‘3 fire’ krizi dün gerçekleştirilen meclis toplantısıyla bir kez daha kendini gösterdi.

Menemen Belediye Meclisi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci oturumu Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın idaresinde gerçekleştirilmişti.

Bir önceki meclise ilişkin tartışmalarla başlayan mecliste tansiyon, Belediye Başkan Vekiline borçlanma yetkisi verilmesi konusuyla daha da yükselmişti. 

Oturumda, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan'a, belediyede görev yapan ancak maaşlarını alamayan personellerin maaşlarının ödenmesinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 65 milyon lira borçlanma yetkisi verilmesi meclis üyelerine sunulmuş ve uzun tartışmalar sonucunda Millet İttifakı’nın 15 ‘ret’ oyuna karşılık 16 ‘kabul’ oyuyla birlikte borçlanma yetkisi oy çokluğu ile kabul edilmişti. 

Açık oylamada, CHP grubundan 3 meclis üyesi, AK Parti lehine oy kullanmış ve CHP grubu 1 Aralık Menemen Belediye Başkan Vekili seçimlerinden sonra yine ‘3 fire’ vermişti. CHP'li meclis üyeleri Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge grup kararına oymayarak borçlanmada kabul oyu kullanmışlardı.

CHP’li meclis üyesi Deniz Karakurt, borçlanmanın yasal bir borçlanma olmadığını ifade ederken grup kararına uymayan 3 meclis üyesiyle ilgili kararı da örgütün vereceğini söyledi. 

“DÜN VERİLEN BORÇLANMA YASAL DEĞİL”

Belediyenin borçları ve gelirleri arasındaki dengesizlik nedeniyle belediyenin borçlanmaya yasal olarak yetkisi olmadığına dikkat çeken Karakurt, “Öncelikle dün verilen borçlanma yasal değil. Bunu önceki dönemde de çok sık dile getiriyordum grup toplatılarında. Şu anki belediye borcu ve bütçesi bizim 1 lira dahi borçlanma yapmamıza yeterli değil. Bu anlamda arkadaşlarımızın tabi ki grup kararı aleyhine oy kullanması bizi üzdü. Ama bunun değerlendirmesini örgüt yapacaktır. Ben bu konuda bir değerlendirme yapamıyorum. Sadece yasal olmayan bir yetki verilmesi doğru olmadı.”

KREDİ KULLANIMI 14 MİLYON OLABİLİR

Kredi kullanımına ilişkin bir ayrıntının da altını çizen Karakurt, “Burada bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Oylamada salt çoğunluk olmadığı için kullanabilecekleri kredi 65 milyon değil 14 küsur milyon. Bizim salt çoğunluğumuz 17 kişi çünkü. Oylamada 16 kişide kalındı” diye konuştu.

“BU KONUDA DEĞERLENDİRME ÖÇRGÜTE AİT”

1 Aralık tarihinde gerçekleştirilen Belediye Başkan Vekili seçimlerinde CHP grubundan ‘3 fire’ verilmiş ve durum hem parti içerisinde hem de kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Karakurt, kapalı oylamada verilen 3 firenin açık oylama da verilmesi hususunda ise şunları söyledi; “Bu konuda değerlendirme örgüte ait. Ben üç kişinin tamamı olmasa da iki kişinin aynı kişiler olduğunu düşünüyorum. Bu konu partiyi de bizleri de son derece rahatsız ediyor. Bunun da değerlendirmesini örgütümüz yapacaktır.”

3 İSİM HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLIYOR

Öte yandan kulislerde konuşulanlara göre; ilçe yönetimi grup kararına uymayan 3 isim hakkında dosya hazırlanmaya başlandı ve bu kişiler hakkında disiplin sürecinin başlatılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.