Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Karakurt ‘maaş’ iddialarına yanıt verdi

CHP’li Karakurt ‘maaş’ iddialarına yanıt verdi

Menemen Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meta-Su şirketinde çalışan işçilerin maaşlarının tam olarak ödenmemesi Menemen gündeminde tartışmalara yol açtı. Eski Başkan Vekili CHP’li Karakurt’un istifa etmemesi nedeniyle maaş ödemelerinde aksaklıklar olduğu iddia edilirken Başkan Karakurt ise iddiaları yalanladı. Maaş ödemeleri konusunun kendisine bağlı olmadığını ifade eden Karakurt, “Bunun kasıtlı bir söylenti olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak işin mali kısmı belediyeye ait” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.01.2021 - 17:08

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı iken “zimmet ve irtikap” suçları ile tutuklanan Serdar Aksoy’un İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından 1 Aralık tarihinde Belediye Meclisi’nde Belediye Başkan Vekili seçimi yapılmıştı.

İlk dört turda oy çoğunluğunun sağlanamadığı seçimde başkan vekili kura yöntmeiyle belirlenmiş ve kuradan ismi çıkan kişi de Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt olmuştu.

Kuranın ardından Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan yargı yoluna başvurmuş ve İzmir 2. İdare mahkemesi kura için “yürütmeyi durdurma kararı” vermişti.

Kararın ardından Deniz Karakurt başkan vekilliği görevini Birinci başkanvekili Mehmet Karabiniş’e teslim etmişti. 
İzmir Valiliği kararıyla yapılan 2. kuradan ismi çıkan aday ise Aydın Pehlivan olmuştu. 

Belediyede görev değişimleri yaşanırken kurum ile alakalı gündeme en sık gelen konu ise işçi ve memurların geciken maaş ödemeleri olmuştu. 

Menemen Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meta-Su şirketinde çalışan işçilerin maaşlarının tam olarak ödenmemesi konusu ise Menemen’de yeni bir kriz perdesinin aralanmasına neden oldu.

Maaşların ödenmemesinin gerekçesi olarak ise Meta-Su ve Menaş şirketlerindeki yetkisi elinde bulunan Karakurt’un istifa etmemesi gösterildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Karakurt, “Bunun kasıtlı bir söylenti olduğunu düşünüyorum. Bu çok rahatsız edici bir durum.Yetkililerin böyle bir açıklama yaptığını düşünmüyorum. Bir yanlış algı var. Benimle herhangi bir ilgisi olamaz bu durumun. Sonuç olarak işin mali kısmı belediyeye ait” dedi. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.