Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li başkanlardan Kayseri çıkarması

CHP'li başkanlardan Kayseri çıkarması

Kayseri'de düzenlenecek olan CHP Belediye Başkanları Çalıştayı öncesi açıklama yapan CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ''Belediye başkanlarımızla bugün, şehrimizin 16 ilçesinde sahaya çıkacak, vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Bu çalıştayımızda, yerel seçimlerden bugüne kadar geçen sürede neler yaptığımızı ele alacak ve bundan sonraki yol haritamızı ortaya koyacağız'' dedi.

  • Ege Postası
  • 17.12.2021 - 12:14

EGEPOSTASI - CHP'nin Kayseri'de düzenleyeceği iki günlük Belediye Başkanları Çalıştayı bugün başladı.

Çalıştay'a İzmir'den Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Dikili Belediye Başkanı Ail Kırgöz, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan katıldı.

CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, çalıştay öncesinde açıklama yaptı. Torun'un açıklaması şöyle:

"KAYSERİ HALKININ AYAĞINA GİDECEĞİZ. DERT DİNLEYİP, ÇÖZÜM ÖNERİSİ SUNACAĞIZ"

"Biz Kayseri’ye, sadece bir toplantı düzenleyip ayrılmak için gelmedik. Belediye başkanlarımızla bugün, şehrimizin 16 ilçesinde sahaya çıkacak, vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Akkışla’da, Develi’de, Bünyan’da, Hacılar’da, Felahiye’de, İncesu’da, Melikgazi’de, Kocasinan’da, Pınarbaşı’nda, Özvatan’da, Sarız’da, Sarıoğlan’da, Tomarza’da, Talas’ta, Yeşilhisar’da ve Yahyalı’da vatandaşlarımızla buluşacağız. Kayseri halkının ayağına gideceğiz, elini sıkacağız, derdini dinleyip, çözüm önerilerimizi anlatacağız.

Bugün ayrıca Kayseri’ye büyük hizmetler yapan, efsane belediye başkanımız Niyazi Bahçecioğlu’nun kabrini ve ailesini de ziyaret edeceğiz. Kayseri’de 12 yıl belediye başkanlığı yapan, fedakârca hizmet eden başkanımız, onuruyla yaşadı ve kendine bir mezar yeri dahi almadan görevini devretti. Vefat ettiğinde mezar yeri bile yoktu.

"BU ÇALIŞTAYIMIZDA BUNDAN SONRAKİ YOL HARİTAMIZI ORTAYA KOYACAĞIZ"

Bu çalıştayımızda, yerel seçimlerden bugüne kadar geçen sürede neler yaptığımızı ele alacak ve bundan sonraki yol haritamızı ortaya koyacağız. CHP olarak temel amacımız, belediyelerimizin başarılı hizmetlerini artırmak ve bir vatandaşımızın daha derdine derman olmaktır.

Siyasi iktidarın yanlış politikaları, vatandaşlarımızı ağır bir ekonomik buhran ile karşı karşıya bıraktı. Ama bizim belediyelerimiz; pandemi sürecinde, doğal afetlerde ve ekonomik buhran şartlarında vatandaşlarımızın yanında oldu. Şunu açıkça söylemek isterim: Vatandaşımız ekmek derdine düşmüşken bizim belediyelerimizin, toplumu kandıran çılgın projelere ayıracak tek kuruşu yoktur.

"ONLAR PANDEMİDE 5 MASKEYİ DAĞITAMAZKEN, BİZİM BELEDİYELERİMİZ 5 MİLYON HANEYE YARDIM GÖTÜRDÜ"

Pandemi sürecinde onlar beş maskeyi dağıtamazken, bizim belediyelerimiz 5 milyon haneye her türlü yardımı götürdü. 'Askıda Fatura', 'Halkın Bakkalı', 'Veresiye Defteri' gibi projelerle, halkımızın dayanışması örgütlendi. Sadece bu kampanyalarda şu ana kadar yüz binlerce vatandaşımız için, 120 milyon liralık destek sağlandı. Onlar yurt dışından dolarla ağaç alırken bizim belediyelerimiz yerli üreticilerimize 5 milyar lirayı aşan doğrudan destek verdi. İktidar şu zor günlerde vatandaşın derdini unuttu ama bizim belediyelerimiz Kara Kış Fonu kurdu. Bu fon sayesinde sadece son 1 ayda, 1 milyonu aşkın vatandaşımıza, 160 milyon lira destek sağlandı.

İktidar sahipleri, belediyelerimizin hizmetlerini engellemek için her türlü haksızlığa başvurdu. Milletimiz tüm bu haksızlıklara şahit oldu. Ama bizim belediyelerimiz, bunlara rağmen, iktidarın veremediği hizmetleri halkımıza ulaştırdı. Şimdi Kayseri’deki çalıştayımızda da, bu başarılı hizmetleri büyütmenin ve daha fazla insanımıza ulaşmanın yollarını arayacağız.

"1 OCAK 2022 İTİBARİYLE CHP'Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET NET 4 BİN 500 LİRA OLACAK"

Asgari ücret konusuna da değinmek isterim. 2019 yılında siyasi iktidar, asgari ücreti 2 bin 20 lira olarak belirledi. Biz, 2019 Mart seçimlerinde kazandığımız tüm belediyelerde en düşük ücreti 2.200 lira olarak uyguladık. İktidar, 2020 yılı asgari ücretini 2 bin 324 lira olarak açıkladı. Biz, tüm belediyelerimizde işçilerimize en düşük maaşı 2 bin 500 lira olarak belirledik. 2021 yılında asgari ücret, iktidar tarafından 2 bin 825 lira olarak açıklandı. Biz tüm belediyelerimizde, işçilerimize en düşük 3 bin 100 lira maaş verdik. 2022 yılına geldik, siyasi iktidar asgari ücreti 4 bin 250 lira olarak duyurdu. Sayın Genel Başkan'ımız ise dün akşam müjdeyi verdi. 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla, tüm CHP'li belediyelerde asgari ücret, net 4 bin 500 lira olacaktır. Yeterli imkânı olan belediyelerimiz, zaten şu anda, bu rakamın da üzerinde asgari ücret uygulamaktadır. İnşallah ilk seçimlerde iktidar olduğumuzda da verdiğimiz tüm bu hizmetleri, ülkemizin tamamına yayacağız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.