Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Grubu'nun yol haritası nasıl olacak? Yeni Grup Başkanvekili Aydın açıkladı

CHP Grubu'nun yol haritası nasıl olacak? Yeni Grup Başkanvekili Aydın açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grup Başkanvekilliği görevini Mustafa Özuslu’dan devralan Murat Aydın, CHP Grubu olarak mecliste bundan önceki dönemde izlenen politikayı yeni dönemde de sürdüreceklerini vurgulayarak “Meclis grubumuzun politikası, partimizin politikasıdır. Önemli ve köklü bir değişiklik elbette olmayacak. Toplumu ayrıştırmadan yeniden birlik olmaya çalışıyoruz. Kutuplaştıran, ötekileştiren, parmak sallayıp, bağırıp çağıran siyaset anlayışı bizim siyaset anlayışımız değildir” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.04.2022 - 13:46

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı öncesi CHP Grubu'nda bayrak değişimi yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in de katıldığı CHP Grup Toplantısı’nda Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Murat Aydın oy birliğiyle yeni grup başkanvekili oldu.

“BÜTÜN TARTIŞMALARA RAĞMEN…”

Yeni göreviyle ilgili Ege Postası’na açıklamalarda bulunan Aydın, “Her verilen görev, birer parti görevidir. Daha önce de söyledim, burada bir adaylık söz konusu olamaz. Adayım ya da aday değilim diye bir sözüm olmadı. Verilen görev ve gösterdikleri güvenden dolayı il başkanıma, büyükşehir belediye başkanıma ve meclis grubuma teşekkür ediyorum. Bütün tartışmalara rağmen herkes sağduyuyla hareket etti ve grup oy birliğiyle karar verdi” ifadelerini kullandı.

“KÖKLÜ BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK”

Aydın mecliste yeni dönemde izleyecekleri politikayla ilgili “Meclis grubumuzun politikası, partimizin politikasıdır zaten. Önemli ve köklü bir değişiklik elbette olmayacak. Parti grubumuzun görüşlerini dile getireceğim. Söz konusu olan CHP’nin görüşleridir” dedi.

“CHP GRUBU PASİF DEĞİLDİR”

Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti grubunun izlediği sert politika karşısında CHP grubunun pasif kaldığı yönündeki eleştirilere katılmadığının altını çizen Aydın, “CHP grubu pasif değildir. Burada şunu anlıyorum. Belki siyasi iktidarın yarattığı kutuplaştırıcı siyaset anlayışı yüzünden kavga eden, bağıran, hakaret eden bir siyasi anlayışı insanların göz önüne geliyor. Ama burası İzmir. İzmir’de genel olarak CHP’nin tabii ki öyle bir siyasi anlayışı yok. Toplumu ayrıştırmadan yeniden birlik olmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla kutuplaştıran, ötekileştiren, parmak sallayıp, bağırıp çağıran siyaset anlayışı bizim siyaset anlayışımız değildir. Bu anlamda grubun bundan önceki performansını pasif ve başarısız görmüyorum. Bir düşünceyi söylemenin onlarca yolu var. Bağırmadan, çağırmdan da söylenebilir. O yüzden biz CHP olarak bundan önce de görüş ve düşüncelerimizi net bir şekilde mecliste dile getirdik, yine getireceğiz. Muhalefet de doğal olarak eleştirilerini dile getirecek” diye konuştu.

“GÖREVİM BUGÜN İŞİMİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAK”

Aydın, ‘Siyasette bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?’ sorusuna ise “Ben hedefler üzerinden siyaset yapılmasını çok anlamlı bulmuyorum. Siyaset bugünden yarına hedefler koyabileceğiniz ve yapılandırabileceğiniz bir şey değildir, laf olsun diye söylemiyorum. Ben şuna inanırım: Eğer bugün görevinizi iyi yapmıyorsanız geleceğe dair plan yapmanın da bir anlamı yoktur. Benim görevim bugün işimi en iyi şekilde yapmaktır. İnsanlar sizi bugün yaptıklarınızla değerlendirecek. Gelecekle ilgili en büyük hedefimiz CHP’yi iktidara taşımak ve bugünkü totaliter rejimin yarattığı tahribatı hep birlikte gidermektir” yanıtını verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.