Dolar 32,6006
%0.39
Euro 34,8345
%0.29
Altın 2.492,480
%0.32
Bist-100 9.524,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Millet İttifakı'ndan Bakan Soylu'ya 'Kayalar' tepkisi

Millet İttifakı'ndan Bakan Soylu'ya 'Kayalar' tepkisi

Millet İttifakı ortakları CHP ve İYİ Parti'den Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasına arka arkaya sert tepkiler geldi. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in hedefinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yer aldı. CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "Kendini yargı yerine koyanlar şunu unutmasınlar ilk seçimde gideceksiniz" dedi. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise “Demokrasi kılıcı Demokles'in kılıcına dönüştü” yorumunu yaptı.

  • Ege Postası
  • 07.07.2022 - 15:05

EGEPOSTASI - Menderes Belediyesi’ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınan ve önceki gün adli kontrolle serbest bırakılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, bugün İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden uzaklaştırıldı.

Kayalar’ın görevden uzaklaştırılmasına CHP’den ilk tepki Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den geldi. Yücel ve Torun sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu sert sözlerle eleştirdi.

TORUN: O TERAZİDE SEN DE TARTILACAKSIN!

Torun’un açıklaması şu şekilde: 

“Dün mahkemede serbest kalan Menderes Belediye Başkanımız, bugün Suçişleri Bakanı’nın talimatıyla görevden alındı. Atanmış Süleyman Soylu, sen kanun musun ? Dün tutuklatamadın, şimdi kendi yetkilerinle mi yargıyı çiğniyorsun! Sen kimsin de halkın iradesine darbe yapıyorsun?

Atanmış Süleyman Soylu; Mahkemenin “görevden al” dediği 2 AKP’li belediye başkanına 6 aydır işlem yapmayıp suç işliyorsun! İşte sen bu kadar aciz, bu kadar korkaksın. Unutursak kalbimiz kurusun: Günü geldiğinde bu millete hesap verecek, o terazide sen de tartılacaksın!”

YÜCEL: ADALETSİZLİĞİNİZİ SANDIĞA GÖMECEĞİZ

Yücel ise “Yargının görevinin başına dönmesini uygun gördüğü Menderes belediye başkanımız, mafya üyeleri ve suç baronlarıyla boy boy fotoğrafları olan, sözümona İçişleri bakanı Süleyman Soylu tarafından açığa alındı. Kendisini yargı yerine koyanlar, memleketi babasının çiftliği, makamlarını üzerlerine tapulu sananlara, demokrasi tokadını atacağımız gün yakın. Adaletsizliğiniz ve vicdansızlığınızı da sandığa gömeceğiz” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: İLK SEÇİMDE GİDECEKSİNİZ

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "Yargının görevine dönmesini uygun bulduğu Menderes Belediye Başkanımız, milli irade diyenler eliyle geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Kendini yargı yerine koyanlar şunu unutmasınlar ilk seçimde gideceksiniz" dedi.

ÇIRAY: DEMOKRASİ KILICI DEMOKLES'İN KILICINA DÖNÜŞTÜ

CHP'nin Millet İttifakı ortağı İYİ Parti'den de Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kayalar'ın görevden alınmasını kınayan bir mesaj yayınladı.

Çıray, mesajında "Seçilmiş CHP’li Menderes Belediye Başkanı Kayalar'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasını şiddetle kınıyorum. Demokrasi kılıcı Demokles'in kılıcına dönüştü" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.