Dolar 32,3251
%0.23
Euro 35,0329
%-0.25
Altın 2.282,690
%0.23
Bist-100 8,97
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme Belediyesi'nden '12 ay turizm' hamlesi

Çeşme Belediyesi'nden '12 ay turizm' hamlesi

Çeşme Belediyesi, 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı'nda stant açarak ilçeye özgü ürünler ile turizm projelerini tanıttı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, turizm sezonunu 12 aya çıkaracak planlarını anlatarak, "Ilıca'da 20 dönüm üzerinde günübirlik termal tesislerimizin ihalesini yapıyoruz. Kışın, spor ve gastronominin yanına termal turizmini de eklemiş olacağız. Kültür turizmi için Çeşme'deki müzemiz bitmek üzere. Alaçatı Modern Sanat Müzesi'ni de açarsak 12 ay turizmi yakalamak için adım adım ilerlemiş olacağız" dedi.

  • Ege Postası
  • 08.12.2022 - 16:34

Çeşme Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Gaziemir Fuar İzmir'de düzenlenen 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı'na katıldı. Çeşme'ye özgü limon ve kavun gibi tarımsal ürünlerin de tanıtıldığı stantta, ilçenin turizm projeleri ile ilgili de tanıtımlar yapıldı. Gaziemir Fuar İzmir A Hol'de ziyaretçilerini ağırlayan Çeşme Belediyesi'nin standını Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da gezdi.

"BİN 500-2 BİN BUTİK OTEL KIŞIN DA AÇIK OLACAK"

Çeşme'nin Türkiye'nin turizmdeki parlayan yıldızı olduğunu belirten Başkan Ekrem Oran, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada şunları söyleri:

"Türkiye'nin turizmde parlayan yıldızı, yeryüzündeki cennet Çeşme’miz, pandemi dönemini en az zararla atlatan merkezlerden biri, belki de birincisi. Buna, yaptığımız butik turizmin de katkısı olduğunu düşünüyorum. 2022 yılında biz, 2019 yılında, pandemi öncesindeki rakamları yakaladığımız gibi geçtik de. 2023 yılında çok daha büyük rakamlara erişebileceğimizi düşünüyorum. Amacımız, turizm sezonunda turizm değil, 12 ay turizm. Bu amaçla 27 Aralık Günü, Ilıca'da 20 dönüm üzerinde günübirlik termal tesislerimizin ihalesini yapıyoruz. Bu 20 dönüm üzerindeki termal tesislerimiz, kışın kapalı olan bin 500-2 bin butik otelimizin açık olup iş yapabilmesini sağlayacak. Üç kapalı, iki açık havuz, hamam, sauna, buhar banyosu, çamur banyosu ve fitness salonundan oluşan, adını üzerinden alan tesisleri, Ilıca’mızda termal tesislerin hemen dibinde yapacağız. Kışın, spor ve gastronomi turizminin yanına termal turizmi de eklemiş olacağız. Alaçatı Modern Sanat Müzesi'nin çok yakında temelini atıyoruz. Kültür turizminde de Çeşme'deki müzemiz bitmek üzere. Sahilde istimlak ettiğimiz eski gümrük binamızın restorasyonu bitti. Bununla beraber, Alaçatı Modern Sanat Müzesi'ni de açarsak 12 ay turizmi yakalamak için adım adım ilerlemiş olacağız."

"EN İYİ STANT ÖDÜLÜ" İÇİN YİNE İDDİALI

Çeşme Belediyesi standının turizm fuarında "En iyi stant" ödülü aldığını anımsatan Başkan Oran, "Cennet Çeşme’miz, 16. Turizm Fuarı'nda, yine Çeşme'nin enerjisini yansıtan bir stant yapmayı hedefledi. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Her sene standımız ödül alıyor. Umuyorum ki bu sene de 'en iyi stant’ ödülünü Çeşme’miz alacaktır. Dünya markamız Alaçatı ile beraber Çeşme, Türkiye'nin parlayan yıldızıdır turizmde" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.