Dolar 32,5989
%0.38
Euro 34,8144
%0.24
Altın 2.506,400
%0.88
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü Kemalpaşa’da kutlandı

Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü Kemalpaşa’da kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kemalpaşa’da gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle kutlandı.

  • Ege Postası
  • 19.03.2022 - 15:32

Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla Kemalpaşa Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan törene, İlçe Kaymakamı Musa Sarı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Halil Yaşar Güzel, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Sanıvar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin ardından Şehit Rasim Sayan Ortaokulu’nda düzenlenen anma programında Başkan Rıdvan Karakayalı, 18 Mart Çanakkale Destanı ile ilgili düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

HEYKEL SANATÇILARINA YOĞUN İLGİ

Kemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği “Çanakkale Zaferi Kutlaması ve Şehitlerimizi Anma Programı” kapsamında heykel sanatçılarının Kemalpaşa Atatürk Anıt’ı önünde ve Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirdiği Çanakkale Zaferi’ni simgeleyen performansı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

ÇANAKKALE’NİN SEMBOLÜ HOŞAF DAĞITILDI

Kemalpaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nin eğitmen ve öğrencileri günün anlam ve önemine özel şiirler okudu. Etkinlik, Nif Çocuk Orkestrası Oda Müziği, Sanat ve Kültür Yönetmeni Sinan Sarıbaş ve keman, viyola, piyano öğretmeni Rezan Yazkan şefliğinde “Çanakkale Türküsü” dinletisi ile devam ederken, Kiraz Kooperatifi Başkanı ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşi Lütfiye Karakayalı etkinlikte görev alan Kültür Merkezi kursiyerlerine hediyelerini takdim etti.

Soğuk havaya rağmen yoğun katılımla gerçekleştirilen etkinlikte, Çanakkale Savaşı'nda Mehmetçik'in bulunduğu zor şartları hatırlatmak için sembol haline gelen, Meslek Fabrikası aşçı çırağı kursiyerlerinin pişirdiği 500 kişilik hoşafın dağıtımı belediyeye ait ikram aracından yapıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.