Dolar 32,5717
%0.3
Euro 34,8027
%0.2
Altın 2.501,880
%0.7
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’den Körfez temizliği için kritik hamle

Büyükşehir’den Körfez temizliği için kritik hamle

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in en tartışmalı sorunlarından Körfez temizliği için kritik bir adım attı. Büyükşehir, Körfez’deki tüm yerli ve yabancı bandıralı gemilerin katı ve sıvı atıklarının toplanması için ihaleye çıkıyor.

  • Ege Postası
  • 05.03.2021 - 10:46

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in kangren haline glemiş sorunlarından biri de Körfez’in temizliği. Konu kent siyasetinde sıkça tartışma konusu olurken İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez’in kirliliği ile mücadelede kritik bir adım attı.

Büyükşehir, yerli ve yabancı bandıralı gemilerin atıklarının toplanması için ihaleye çıkıyor. 

İlgili ilanda “İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan deniz ve kara yetki sahalarındaki her türlü yerli ve yabancı bandıralı deniz araçlarına ait atıkların alınması ve atık kabul tesisi/tesisleri kurulması ve işletilmesi işi” ifadeleri kullanıldı.

İhaleyi alan firmaların görev tanımlarında; il sınırları içerisinde bulunan tüm limanlarda yanaşan veya yanaşmak üzere açıkta demirleyen gemiler ile uğraksız geçiş yapan gemilerden ve yine aynı sorumluluk sahasındaki tüm deniz araçlarının normal operasyonları sırasında ortaya çıkan atıkların toplanması, gemilerden atık alınması hizmetini yürütmek üzere atık kabul tesislerinin kurulması, kurulan tesislerin çalıştırılması, gemilerden katı ve sıvı atıklarının toplanması, kontrol araçlarının temin edilmesi gibi işlemler yer alıyor.

Kapalı teklif usulü gerçekleştirilecek olan ihalede tahmin edilen bedel 2 milyon 745 bin 720 lira olarak belirlendi. 

İhale, 18 Mart Perşembe günü Kültürpark 1 Nol’lu Hol’de gerçekleştirilecek. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.