Dolar 32,3434
%0.29
Euro 35,1031
%-0.05
Altın 2.310,570
%1.45
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den Aydın Pehlivan'ın iddialarına jet yanıt: Gerçek dışı

Büyükşehir'den Aydın Pehlivan'ın iddialarına jet yanıt: Gerçek dışı

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan bir gazeteye yaptığı açıklamada, belediyenin AK Parti’ye geçmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen Belediyesi’ne hibe ettiği ikinci el kıyafetleri bile geri aldığını ve oyun parklarının da iade edilmesini istediğini iddia etmişti. Pehlivan'ın iddialarının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, iddiaların gerçek dışı olduğunu vurgulayan bir açıklama yaptı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza hiçbir şekilde ikinci el giyim desteği yapmamaktadır. Ayrıca sosyal yardım kapsamındaki giysi dağıtımları ihtiyaç sahiplerinin evlerine tek tek yapılmaktadır, hiçbir şekilde toplu malzeme teslimi söz konusu değildir. Sayın Pehlivan’ın ortaya attığı “oyun parklarını bile geri istediler” şeklindeki bir diğer iddia da yine gerçeği yansıtmamaktadır.İlçenin çeşitli bölgelerinde montajı yapılacak 5 adet oyun grubu geçici olarak depolanması için Menemen Belediyesi şantiye alanına konulmuş,  daha sonra Menemen’in Ayvacık, Ulus, Kır, Göktepe ve Villakent mahallelerine yerleştirilmiştir." denildi.

  • Ege Postası
  • 29.03.2022 - 17:48

EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan bir gazeteye verdiği beyanatta, 14 ayı geride bıraktığı görevi boyunca yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarını anlatırken, çarpıcı iddialarda da bulunmuştu.

Pehlivan, "Menemen Belediyesi CHP'den AK Parti'ye geçince, İzmir Büyükşehir Belediyesi daha önceden hibe ettiği 5 tane oyun parkını iade almaya geldi. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal hizmetler birimi tarafından Menemen Belediyesi sosyal hizmetler birimine ikinci el kıyafetler teslim edilmişti. Göreve geldikten bir hafta sonra ikinci el kıyafetleri bile geri aldılar. Sosyal hizmetler birimimiz bu kıyafetleri İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne iade etti. Park ve Bahçeler ise 5 tane oyun parkını iade etmedi. Kullandığımız İZSU'ya ait şişeleme fabrikasının kirasını biz göreve gelince 5'e katladılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bugüne kadar sadece 3 tane 25 yaşında otobüs alabildik" iddialarında bulunmuştu.

Pehlivan'ın iddialarının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklama yaparak iddialara tek tek yanıt verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açıklaması şöyle;

"Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan‘ın bir gazeteye verdiği beyanatta dile getirdiği asılsız iddialar nedeniyle konuya ilişkin açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Sayın Pehlivan açıklamalarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı‘nın, Menemen Belediyesi‘ne ikinci el kıyafet desteğinde bulunduğu ve yönetim değişikliğinin ardından bu kıyafetlerin geri alınmak istendiği iddiasını dile getirmektedir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza hiçbir şekilde ikinci el giyim desteği yapmamaktadır. Ayrıca sosyal yardım kapsamındaki giysi dağıtımları ihtiyaç sahiplerinin evlerine tek tek yapılmaktadır, hiçbir şekilde toplu malzeme teslimi söz konusu değildir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu faaliyeti kapsamında tüm ilçe belediyelerimizin yaptığı ihtiyaç başvuruları, bireysel vatandaş başvurusu olarak kabul edilmekte, gerekli sosyal inceleme işlemleri tamamlandıktan sonra ihtiyaç duyulan malzemeler doğrudan başvuru sahiplerinin evlerine teslim edilmektedir.

11 metropol ilçemiz dışında yer alan ilçelerde ikamet eden ihtiyaç sahibi yurttaşların başvurularını daha hızlı çözüme kavuşturmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmet Müdürlükleri ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın faaliyet konularına yönelik iş ve işlemler koordineli olarak yürütülmektedir.

Sayın Pehlivan’ın ortaya attığı “oyun parklarını bile geri istediler” şeklindeki bir diğer iddia da yine gerçeği yansıtmamaktadır.

İlçenin çeşitli bölgelerinde montajı yapılacak 5 adet oyun grubu geçici olarak depolanması için Menemen Belediyesi şantiye alanına konulmuş,  daha sonra Menemen’in Ayvacık, Ulus, Kır, Göktepe ve Villakent mahallelerine yerleştirilmiştir.

Menemen Belediyesi’nin kullandığı İZSU’ya ait şişeleme tesisinin kira bedelinin artışı konusu ise 2015 yılında imzalanan 5 yıllık protokolün yenilenmesi kapsamında rutin bir uygulamadır. Burada Menemen Belediyesi'ne özel bir durum olmamakla birlikte, söz konusu fiyatlandırma Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı görevdeyken tebliğ edilmiştir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentimizin 30 ilçesinde parti ayrımı yapmaksızın hizmetlerine devam etmekte, bu kapsamda Menemen’de de altyapıdan, sosyal hizmetlere kadar her alanda faaliyetlerini sürdürmektedir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.