Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir olumsuz görüş vermişti: Bakanlığın TOKİ planları askıda

Büyükşehir olumsuz görüş vermişti: Bakanlığın TOKİ planları askıda

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İzmir'in Seferihisar ilçesinde yapılmak istenen 32 bin konutluk TOKİ projesi için kritik eşik aşıldı. Geçtiğimiz Temmuz ayında hazırlanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olumsuz görüş belirttiği planlarda gerekli revizyonlar yapılarak parselasyon planları yeniden hazırlandı. Revize edilen planlar bir ay süreyle askıya çıkarıldı.

  • Ege Postası
  • 15.04.2022 - 10:47

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, dar gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için"100 Bin Sosyal Konut Projesi" lansmanı ile başlatılan ve TOKİ tarafından yapılacak olan konutlar için İzmir’in Seferihisar ilçesinde de planlar hazırlanmaya başlamıştı.

İlk etapta Seferihisar ilçesi sınırları içerisinde bulunan Camiikebir Mahallesi’nde 105 bin metrekarelik alanda yapılması planlanan ve 32 bin konutu kapsayacak olan proje henüz askıya çıkarılmadan revize edilmiş ve proje alanı bakanlık tarafından değiştirilerek TOKİ'ye ait 3391 ada 1 parselde 621 bin 359,44 metrekarelik alanda yapılmasına karar verilmişti.

BÜYÜKŞEHİR’DEN OLUMSUZ GÖRÜŞ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN ŞARTLI ‘EVET’

Hazırlanan projede dikkat çeken hususlardan bazıları da kurumlardan alınan görüşler olmuştu.

22 kurumun görüşünün alındığı raporda ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olumsuz görüş bildirmişti. Büyükşehir tarafından verilen görüşte, alanın golf ve mera alanı olduğuna dikkat çekilirken alanın mera, doğal sit alanı ve orman alanı vasıfları olduğunu vurgulanmış ve  “Seferihisar İlçesinin gelecekteki nüfusu karşılaması için yeni kentsel gelişme alanlarına ihtiyacı yoktur” denilmişti.

Seferihisar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise alanın kentsel rezerv alanı ilan edilmek istendiği belirtilerek “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında "Riskli Alan" ilan ederek söz konusu alanda Kentsel Dönüşüm çalışması yapmak istemekte ve bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeleri devam etmektedir. Kentsel Dönüşüm Uygulaması başladığı takdirde bahse konu 106 ada 123. 125 ve 126 parsellerin, Kentsel Dönüşüm uygulamasına yönelik "Kentsel Rezerv Alan" olarak ayrılması düşünülmektedir" ifadeleri kullanılmıştı.

Konuya ilişkin görüşü alınan İl Sağlık Müdürlüğü ise koşullu olumlu görüş belirtmişti. Bölgedeki nüfus yoğunluğuna dikkat çekilen kurum görüşünde, “Sağlık Tesis (Hastane) Alanları” göz önüne alınarak ..... kamu adına Hastane alanının (yaklaşık; 20.000m2) ayrılması koşulu ile plan yapılmasında kurumumuzca bir sakınca bulunmamaktadır" denilmişti.

PLANLAR YENİDEN REVİZE EDİLDİ

Öte yandan; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, verilen kurum görüşleri doğrultusunda TOKİ planlarından gerekli revizyonları yaptı ve parselasyon planlarını hazırladı.

Hazırlanan planlar, 15 Nisan ve 15 Mayıs tarihleri arasında bir ay süreyle askıya çıkarıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.