Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir meclisinde “Tanımam etmem” polemiğinde ikinci perde

Büyükşehir meclisinde “Tanımam etmem” polemiğinde ikinci perde

İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis toplantısı ikinci oturumu Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. Kısa süren oturumda, bir önceki mecliste Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe arasındaki “tanıma” polemiği devam etti. 

  • Ege Postası
  • 14.04.2021 - 18:00

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis toplantısı ikinci oturumu Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi.
Oturumda görüşülmesi gereken İzmir Büyükşehir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu ve ESHOT Genel Müdürlüğü 2020 Yılı Faaliyet Raporu görüşmeleri oybirliği ile bir sonraki oturuma bırakıldı.

ALİAĞA BELEDİYESİ’NE EK BÜTÇE

Oturumda ayrıca, Aliağa Belediyesi’nin mevcut bütçesine ek olarak 50 milyon lira ek bütçe verilmesi hususu da meclis üyelerine sunuldu.

Konuya ilişkin söz alan MHP’li meclis üyesi Hakan Şimşek, alınan ek bütçenin hastane yapımında kullanılacağını söyledi ve “Ek bütçe talebimizin Aliağa’da yapılması gerçekleşecek olan Meslek ve Çevresele Hastalıklar Hastanesi’nin yapımını Aliağa Belediyesi üstlendi. Orada 20 bin metrekare olan inşaat alanı 53 bin metrekareye çıktığı için böyle bir ek bütçe talebimiz olmuştu. Komisyon üyelerimizin oy birliği ile kabul ettiler, bunun için teşekkür ediyorum” dedi.
Gündemde “Aliağa Belediye Meclisinin; Aliağa Belediyesinin 2021 Mali Yılı Bütçesine ek olarak taşınmaz satışlarından elde edilecek gelirlerin, Aliağa Belediyesinin yetersiz gelen bütçe tertiplerine aktarılmak üzere önerge ekindeki tabloda belirtildiği şekilde toplam 50.000.000,00-TL Ek Bütçe yapılmasına yönelik, 02/03/2021 tarihli ve 43 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu” ifadeleriyle yer alan madde, meclisten oy birliği ile geçti. 

KULLANIMI OLMAYANDAN KATI ATIK BEDELİ ALINMAYACAK

Oturumda görüşülen konulardan biri de Menderes Belediye Meclisi’nde kabul edilen ve ilçede su kullanımı olmayan İZSU abonelerinden katı atık bedelinin alınmaması ve 1 ton tüketen abonelerden söz konusu bedelin alınması oldu.

“Menderes Belediye Meclisinin; 2021 Mali Yılı Katı Atık Tarifesi Cetvelinde; ''İZ-SU aboneliği olan mükelleflere ilişkin tarife aybaşında uygulanacaktır. Sayacın okunmadığı ayların ücreti de ilk okunduğu ay toplu olarak tahsil edilecektir.'' ibarenin iptal edilerek, söz konusu tarifeye ilişkin ''Kirleten Öder İlkesine uygun olarak 0 (Sıfır) tüketimli abonelerde katı atık bedeli tahakkuk etmemesi 1 (Bir) ton tüketiminde katı atık bedeli tahakkuk etmesi'' şeklinde uygulanmasına yönelik, 05/02/2021 tarihli ve 47 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu” ifadeleriyle gündeme gelen madde, oy birliği ile kabul edildi.

MENDERESLİ ESNAFA KİRA MÜJDESİ

Oturumda, Menderes’e ilişkin konuşulan bir diğer konu da belediye mülklerinde kiracı olan esnaftan, iş yerlerinin kapalı olduğu dönemlerde kira alınmaması oldu.

Meclis gündeminde “Menderes Belediye Meclisinin; Menderes Belediyesi mülkiyetinde bulunan iş yerlerindeki kiracıların durumlarının incelenerek, belirtilen Genelge ile iş yerleri kapatılan kiracılardan iş yerlerinin kapalı oldukları süre boyunca kira alınmaması ve bu sürelerin kira sözleşme sürelerine eklenmesine yönelik, 05/02/2021 tarihli ve 48 sayılı Kararının “İlçe Belediyesince değerlendirilmesi” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Plan ve Bütçe – Esnaf ve Meslek Odaları – Hukuk Komisyonları Raporu” ifadeleriyle yer alan madde meclis üyelerine sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

“KOÇ GİBİ” POLEMİĞİ İKİNCİ OTURUMDA DA DEVAM ETTİ

Geçtiğimiz oturumda, bir süre önce AK Partili Meclis üyesi Hüsnü Boztepe’nin Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a yönelik olarak sarf ettiği “tanımam etmem” sözlerinin yansımaları bu oturumda da devam etti. 
Başkan Erdoğan, önceki oturumda Boztepe’ye hitaben, “Başkan Erdoğan, "Boztepe burada mı bilmiyorum ancak beni tanımıyormuş önce kendimi tanıtayım dedim.  Ben rahatsızlığım nedeniyle sadece 2-3 meclise gelemedim, sanırım beni meclise katılamayan  Cumhur İttifakı belediye başkanları ile karıştırdı. Ben yokken burada konuşmuş . O haberi biraz imla bilen, okuma bilen ve düşüncesi olan anlar. Ben hiçbir şirkete kendimi genel başkan atamadım. 2 şirkette görev alıyorum ve 1 kuruş para almıyorum. Ben çok misafirperverimdir, gelmek isterseniz gelin sizleri en iyi şekilde ağırlarım. Siyaset bu kadar çirkin yapılırsa, kadına saldırılırsa, kadınlar ancak siyasete karşıdan bakarlar. Bunlara da pabuç bırakmayız" ifadelerini kullanmıştı

Bir önceki oturumda kendisi hakkında konuşan Başkan Erdoğan’a yanıt veren Boztepe, “Ben bir kere meclisten erken çıktım bu da pazartesi günüydü. Karaburun belediye başkanımız bizi davet etti. Ramazan sonrasında Grup Başkanvekilimiz ile kendisine ziyarette bulunacağız. Türkçe ile ilgili bir kıtlıktan bahsetmiş, ben Kürt kökenli bir siyasetçiyim. Türkçeyi de iyi kullanmaya çalışırım. Kendisi de Türkiye'de 2 tane şirketin genel müdürlüğü yapıyormuş, doğrudur. Maaş almıyormuş, o da doğrudur. İlk başlarda 3-4 defa maaş aldı o da gündeme gelince o maaşları bir yere bağışladı. Bir cümle benim dikkatimi çok çekti. 'Koçlar' gibi deyince bir hanımefendiye böyle bir ataerkil bir kelime kullanmasını bir erkek olarak yakıştıramadım. Toplumsal cinsiyet ile ilgili Nilay Hanım sürekli bir şeyler söylüyor, buradan Nilay hanımın ne diyeceğini merak ediyorum. Aslında dilimizin gereği bu. Karaburun'un da çok meşhur keçisi var. Orada mesela ceylan gibi diyebilirdi, o zaman güzel olurdu. Koçlar gibi kelimesi de benim de başıma gelen gibi insanın doğası gereği alışkanlık olunmuş kelimeleri kullanıyoruz. Yoksa bizim Karaburun Belediye Başkanımız Erdoğan hanım ile herhangi bir sorunumuz yok. Kendisi direkt bize sataştı. Ben kendisini gerçekten tanımıyordum. Kendisiyle de tanışmış oldum. En kısa sürede kendisini ziyaret edeceğiz" diye konuştu.

“KOÇLAR GİBİ DEMEKTE BİR ARGO KELİME DEĞİL DİL BİLGİSİ KURALIDIR” 

Boztepe’ye yanıt veren Başkan Erdoğan ise, "Koçlar gibi lafı bir değimdir. Öğretmen olanlarımız var burada, bunlar değimdir. Kadın ya da erkek olarak bu kelimenin kullanılmasında bir ayrıştırma yoktur. Ben hala yanlış bilgilendirildiler diyorum ondan gelin dedim, çünkü ben hiçbir zaman  2-3 yerden maaş almadım. Sadece bir kere 4 ay sonra maaş yatırdılar bir gün sonrada okula bağladım. Ne gösterildiği gibi defalarca maaş aldım nede hakkımda açılan bir dava var. Koçlar gibi demekte bir argo kelime değil dil bilgisi kuralıdır. Beni tanımamanızı anlamadım. Benim yerim ikinci sıradadır Abdül başkanımın yanında otururum, defalarca konuşursunuz bende ısrarla selam veririm, görmek istemiyorsanız başka bir şey" dedi.

KÖKKILINÇ’TAN BOZTEPE’YE BİRLİKTE ÇALIŞMA DAVETİ 

Erdoğan'ın ardından söz alarak konuşan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç ise, Boztepe'ye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'na davet etti. Kökkılınç, "Biz bu dönem Toplumsal Cinsiyet Eşitliği olarak bu sene 3. dönemimizi yaşıyoruz. Geçen sene boykot edilmiştik, bu sene de boykot edildi. İsterdim ki Hüsnü Bey bizimle beraber çalışsın. Bu teklifi yapıyorum kendisine" ifadelerini kullandı.

Kökkılınç'a yanıt veren Boztepe ise, "Nilay hanım teklifinizi kabul ediyorum. Lütfen beni grubunuza ekleyin ve diğer komisyon toplantılarımız ile kesmezse bütün toplantılara gelip gönüllü olarak katılacağım söz veriyorum" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.