Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir hizmet binası yıkılıyor!

Büyükşehir hizmet binası yıkılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir yıldan uzun süredir boş duran ve ne olacağı konusundaki belirsizliklerin devam ettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nın akıbetini açıkladı. Başkan Soyer, “Binayı 2022 yılının başlarında yıkacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.12.2021 - 10:59

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim 2020 depreminde İzmir’de birçok bina ağır, ota ve hafif dereceli hasar almıştı. Hasar alan binalardan biri de İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası olmuştu.

Binanın tahliyesinin ardından akıbetinin ne olacağı merak konusu olurken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, binanın yıkılması önerisini gündeme getirmiş ve kabul edilmişti.

Ardından TMMOB’a bağlı odalar, binanın yıkılmasına karşı çıkmıştı. Ardından Büyükşehir binanın inceletilmesi için çalışma başlatmış ve incelemeden güçlendirme yerine yıkılma yapılmasının uygun olduğu sonucu çıkmıştı.

Kararın ardından binanın akıbetine ilişkin herhangi bir gelişme yaşanmazken Başkan Soyer, yıkım çalışmalarının yeni yılın başında başlayacağını belirtti ve “Binayı yıkacağız. Anıtlar Kurulu’na yıkım için şikayette bulunulmuştu. Kurul başvuruyu reddetti ve bir üst kurula gidildi. Oradan da gelecek kararı bekledik. Bu nedenle zaman kaybettik. Binayı 2022 yılının başlarında yıkacağız. Oraya ne yapılacağı konusunda bir kurul oluşturmuştuk. Bu konuda çalışmalar yapacağız ama büyük ihtimalle orada büyük bir bina olmayacak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.