Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir HES Kodu eşleştirme süresini uzattı

Büyükşehir HES Kodu eşleştirme süresini uzattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda HES Kodu kontrolü kapsamında HES kodu ve ulaşım kartlarının eşleştirilmesi için 15 Kasım olan son tarihin 30 Kasım’a uzatıldığını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 13.11.2020 - 13:50

EGEPOSTASI- Türkiye yaklaşık dokuz aydır koronavirüs salgınının etkisi altında. Salgınla mücadelede ilk dönemlerde alınan önlemler vaka sayıları azaltmada etkili olmuş ve ardından kontrollü sosyal hayat dönemi başlamıştı. Ancak Ağustos ayıyla başlayan vaka artışı ekim ayında ise vaka sayıları kritik seviyelere ulaşmıştı.

İzmir Valiliği, İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun “Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulama Başlıklı Genelgesi” kapsamında, 28 Ekim tarihinde aldığı karar uyarınca toplu ulaşım araçlarına binişte elektronik HES Kodu kontrolü yapılacağı duyurmuştu. 30 Ekim’de başlanacak uygulamada HES kodu ve ulaşım kartlarının eşleştirilmesi için son tarihin ise 15 Kasım olduğu bildirilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım araçlarında elektronik HES Kodu kontrolü uygulaması için verilen kart ve Hes kodu eşleşmesi için verilen sürenin uzatıldığını duyurdu. Eşleşmeler için 15 Kasım olan tarih 30 Kasım’a kadar uzatıldı.

Büyükşehir tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“T.C. İçişleri Bakanlığı’nın, Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında 30 Eylül’de çıkardığı “Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulama Başlıklı Genelgesi” ve İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun, bu genelgeye istinaden aldığı karar gereğince toplu ulaşımda elekronik HES Kodu kontrolü uygulaması başlamıştır.

Bu çerçevede, toplu ulaşım araçlarına binişte kullandığınız kişisel (fotoğraflı) ya da hamiline İzmirin Kartınızı, 30 Kasım’a kadar kişile HES Kodunuz ve TC Kimlik Numaranız ile eşleştirmeniz istenemektedir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.