Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir düğmeye bastı: İzmir’e bir tesis daha kazandırılıyor

Büyükşehir düğmeye bastı: İzmir’e bir tesis daha kazandırılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin suyun efektif kullanımı konusunda hayata geçirdiği çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda, Urla'nın Bademler Mahallesi'nde yapılması planlanan yeni tesis için komisyonlardan onay çıktı. İki adet parselin birleştirilmesi ve Belediye Hizmet Alanı (Atıksu Arıtma Tesisi) olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi İmar ve Bayındırlık – Çevre ve Sağlık Komisyonları oy birliği ile kabul edildi.

  • Ege Postası
  • 10.07.2021 - 12:34

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Küresel ilkim krizinin etkilerinin her geçen gün daha da hissedilir hale geldiği günümüzde, İzmir Büyükşehir Belediyesi, suyun tasarruflu kullanımı ve sürdürülebilirliği için bir adım daha atıyor.

Küresel iklim krizi ve su kıtlığına her fırsatta dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, atık su artırma tesislerinin önemine vurgu yaparken İzmir genelindeki tesisi sayısının artırılması için çalıştıklarını sıkça dile getiriyor.

Başkan Soyer, bu doğrultuda geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir konuşmada yapımı süren ve planlananlarla birlikte kentteki atık su arıtma tesislerinin sayısını 2024 yılı sonuna kadar 68’den 93’e çıkarma hedefleri olduğunu belirtmişti.

İzmir’de ileri biyolojik arıtma tesislerinde arıtılan kişi başına atık su miktarında yılda 61,4 metreküpe ulaşırken bu sayıyı arttırmak amacıyla yeni bir su arıtma tesisi daha açmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi,  İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (İZSU) talebi doğrultusunda bir çalışmayı daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Suyun efektif kullanımı ve geri dönüşümü konusunda çalışmalarına yenisini ekleyen büyükşehir, Urla sınırları içerisinde yer alan Bademler Mahallesi'nde iki adet paftayı Belediye Hizmet Alanlarının bütünleştirilerek imar adasının Belediye Hizmet Alanı (Atıksu Arıtma Tesisi) olarak belirlenmesine yönelik hazırlıkları için düğmeye bastı.

Bu kapsamda, tesisi için hazırlanan ve daha önceki meclislerde gündeme gelen önerge doğrultusunda tesisin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisini de İmar ve Bayındırlık – Çevre ve Sağlık Komisyonları oybirliği ile kabul edildi.

Komisyonlardan kabul edilen maddenin Meclis üyeleri tarafından da kabul edilmesi halinde Bademler Mahallesi'nde atıksu arıtma tesisi yapımının önü açılmış olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.