Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,0775
%-0.13
Altın 2.309,620
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den trafik çizgileri yenilemede örnek uygulama

Büyükşehir'den trafik çizgileri yenilemede örnek uygulama

İzmir Büyükşehir Belediyesi yollardaki şeritler, bisiklet yollarındaki uyarı işaretleri gibi trafik işaretlerini yeniden çizmek yerine eskilerini temizleyerek görünür kılan bir uygulama başlattı. Böylece yaklaşık yüzde 50 oranında tasarruf sağlanıyor. Trafik çizgilerini yenilemede örnek uygulama

  • Ege Postası
  • 08.11.2019 - 14:54

İzmir Büyükşehir Belediyesi Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, yaz aylarında yol yüzeyindeki kirlenme nedeniyle kararan yol çizgilerini görünür kılmak, yaya geçitleri, bisiklet yolları, otobüs ve duraklardaki yatay işaretlemeleri ortaya çıkarmak için bir temizlik çalışması başlattı. Proje kapsamında 2019 yılı sonuna kadar yol çizgisi temizleme kamyonu ile 40 bin metrekarelik yol çizgisi; yol çizgisi temizleme makinesi ile de 30 bin metrekarelik yaya geçidi, bisiklet yolları ve otobüs durak işaretlemeleri temizlenecek.

Türkiye'de ilk

Yokluğunda trafikte ciddi sorunlar yaratan çizgilerin yeniden çizilmesi yerine temizlenerek görünür kılınması sayesinde metrekare maliyetinde yaklaşık yüzde 50 oranında tasarruf sağlanması hedefleniyor. Yatay işaretlerin yeniden yapılması yerine temizlenmesi çalışması Türkiye'de ilk defa yapılıyor.

İlk çalışmalar, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Yeşildere Caddesi, Mürselpaşa Caddesi ve İzmir Enternasyonal Fuarı çevresindeki bulvar ve caddelerde yapılıyor. Yılsonuna kadar bu İzmir’in diğer bölgelerindeki işaretlemeler de bu proje kapsamında temizlenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.