Dolar 32,5071
%0.3
Euro 34,5844
%0.26
Altın 2.493,040
%0.4
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den depremzedelere psikososyal destek

Büyükşehir'den depremzedelere psikososyal destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim İzmir depreminin ardından Uzundere sosyal konutlarına yerleştirilen depremzedelere psikososyal desteğini sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Her zaman depremzedelerin yanındayız, her zaman yanında olacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.07.2021 - 11:19

Depremzedelere desteğini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı Uzundere Çocuk ve Gençlik Merkezinde; Uzundere sosyal konutlarına yerleştirilen depremzede ailelerin okul öncesi çocuklarına, okul çağı çocuklarına ve yetişkinlere yönelik eğitim hizmetlerine devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bir yandan İzmir’i dirençli kılmaya çalışırken diğer yandan da depremde zarar gören yurttaşlarımıza destek veriyoruz. Her zaman onların yanındayız” dedi.

Neler yapıldı?

Pandemi nedeniyle yürütülen uzaktan eğitim sürecinde oluşturulan EBA sınıfında, teknik donanım ve personel desteği ile çocukların eğitime erişimleri sağlandı. Okul öncesi çocuklar, Jimnastik Atölyesi, Masal Atölyesi, Kukla Atölyesi ve Müzikli Dramatizasyon Atölyesi’ne katıldı. Okul Çağı Dönemi çocuklar için de Fotoğrafçılık Atölyesi, Küçük Kooperatifçinin Günlüğü Atölyesi, Hobi Atölyesi, Psikoloji Atölyesi yapıldı. Ayrıca, okul öncesi ve okul çağı çocukları için sinema gösterimleri düzenlendi. Toplum Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından yetişkinlere yönelik toplum sağlığı eğitimleri, Çocuk Hakları Birimi eğitmenleri tarafından da çocukları korumaya yönelik eğitimler yapıldı. Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından çocuklara ayakkabı, sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle depremzede aile ve çocuklara okuma alışkanlıklarını desteklemek için kitap dağıtıldı.

Ortak çalışmalar yürütüldü

Süreçte Sivil Toplum Kuruluşları ile ortaklaşa çalışmalar da yürütüldü. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile çocuklara yönelik çevirim içi etkinlikler yapıldı. Sıfırdan Geleceğe Projesi kapsamında ebeveynlere yönelik 0-6 yaş arasındaki çocukların bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemeyi ve ebeveyn–çocuk arasındaki bağın niteliğini arttırmayı amaçlayan eğitimler, Anne Çocuk Eğitim Vakfı ile çevrimiçi anne destek programları, Anne Çocuk Eğitim Vakfı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliği ile kadın güçlendirme programı olan ‘Hayat Dolu Buluşmalar’ çevrimiçi eğitim programı düzenlendi.

Bütün Çocuklar Bizim Derneği ve Demiroğlu Bilim Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği ve Herkes için Mimarlık Derneği tarafından, çocukların sosyal becerilerini geliştirecek, kitap okuma alışkanlığını arttıracak ve yaş gruplarına uygun atölye ve etkinlikler yapmak üzere Uzundere Çocuk ve Gençlik Merkezi'nin orta alanına oyuncak, kitap ve kütüphane projesi kapsamında bir alan oluşturuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.