Dolar 32,4851
%-0.19
Euro 34,7558
%-0.32
Altın 2.420,420
%-0.4
Bist-100 9.676,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den deniz ulaşımı için kritik hamle

Büyükşehir'den deniz ulaşımı için kritik hamle

İzmir Büyükşehir Belediyesi, artan trafik sorununa alternatif çözümlerden biri olan deniz ulaşımını artırmak için kritik bir adımı daha atmaya hazırlanıyor. Karaburun'a iskele yapmak için düğmeye basan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü arasında imzalanacak 'denizdibi tarama işlemi sözleşmesi'ni meclis üyelerinin onayına sunacak.

  • Ege Postası
  • 08.08.2021 - 09:10

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir'de özellikle pandemi döneminde artan trafik sorunu kangren haline geldi. İzmirlilerin en çok şikayet ettiği konuların başında gelen trafik sorunu sıkça AK Parti ve CHP’yi karşı karşıya getirirken çözüm için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından atılan adımlar soruna neşter vurmada bugüne kadar başarılı olamadı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sorunun temelinde trafikteki araç sayısını yaklaşık iki katına çıkmış olması olduğunu savunurken çözümün toplu ulaşım sistemini yaygınlaştırmak olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Toplu ulaşımda raylı sistemler ve deniz ulaşımının önemine sıkça vurgu yapan Başkan Soyer, bu alanlardaki yatırımlarına da artırarak devam ediyor.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi trafik sorunun çözümü adına bir adımı daha atmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda Karaburun’a iskele yapılması için harekete geçen büyükşehirden konuya ilişkin bir hamle daha geldi. İskele için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan olumlu rapor gelirken iskele konusu Ağustos ayı meclis toplantısında da gündeme gelecek.

İskele yapım sürecinde önemli bir role sahip olan ve yolcu gemilerinin güvenli bir şekilde yanaşabilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü arasında hazırlanan  'deniz dibi tarama işlemi sözleşmesi' oturumda meclis üyelerine sunulacak. Önergenin kabul edilmesi durumunda iskelenin yapımı için kritik bir eşik daha atlanmış olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.