Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyük Zafer'in 100. yıldönümü Foça’da coşkuyla kutlandı

Büyük Zafer'in 100. yıldönümü Foça’da coşkuyla kutlandı

26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz’un 30 Ağustos 1922’de Zafer’le sonuçlanmasının 100.yılı İzmir’in Foça İlçesinde çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı. Törenlere ilçede görevli askerlerin yanısıra çok sayıda vatandaşta yer aldı.

  • Ege Postası
  • 30.08.2022 - 15:14

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen ilk tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Törene Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Amfibi  Görev Grup ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serhat Sözbir, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, daire ve şube müdürleri, bazı siyasi parti ve STK’ların ilçe başkanları ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık, silahlı kuvvetler ve belediye başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına Deniz Üsteğmen Burak Dilmaç bir konuşma yaptı.

Dilmaç; Milletimizin tarih sahnesinde varoluşundan bugüne kadar, onu yok etmeye çalışan zihniyetin tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlıkla mağlup edildiği, 30 Ağustos Zaferi’nin 100.yılını kutlamanın gurur ve heyecanı içinde olduklarını dile getirdi.

Üsteğmen Burak Dilmaç; “Yüce Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla ilk adımı atılan, Türk Ulusunun Kurtuluş Destanı’nın son aşaması olan 30 Ağustos Zaferi asil Türk ulusuyla kahraman Türk Ordusu’nun ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusal birlik ve beraberlik ruhu içerisinde birbirlerine kenetlenerek sürdürdüğü topyekün bir varoluş mücadelesinin sonucudur. Bizlere bu eşsiz zaferleri armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan, o büyük kahramanlara karşı en büyük sorumluluğumuz Türkiye Cumhuriyeti'ni, onun temel değerlerini, bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini korumak ve yaşatmaktır. Milletimizin göğsünü güven ve gurur duygularıyla kabartan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çelikleşmiş bir azim ve iradeye dayanan üstün disiplin anlayışı ve kalbinde yaşattığı vatan, millet ve bayrak sevgisiyle üstlendiği her görevi başarıyla yerine getireceği yüce milletimizce çok iyi bilinmektedir. Akıl ve bilimin rehberliğinde, milli egemenlik ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürkçü Düşünce Sistemi bugüne kadar olduğu gibi, gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetleri’mize yol göstermeye devam edecektir. Gücünü ulusumuzun sonsuz sevgi ve desteğinden alan Türk Silahlı Kuvvetleri dün olduğu gibi bugün de ulusunun emrinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasına, bölünmez bütünlüğüne yönelecek her türlü tehditi ortadan kaldırmak azim ve kararlılığı içerisindedir. Bize bu zaferi kazandıran başta ulusumuzun ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan ve ulusu için bir an bile tereddüt etmeden hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize ve yüce Türk Milleti’ne şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Resmi törenin ardından Atatürk Anıtı’na Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türk Kadınlar Birliği Foça şubeleri adına da çelenk sunumu yapıldı. 

Foça’daki kutlama programı Kaymakamlıkta ki tebrigat ile sürecek saat 20.30’da gerçekleştirilecek Fener Alayı ve Jandarma Komando Okulu Bando ve Orkestrası’nın vereceği konserle devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.