Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyük tartışmalara neden olan çöp tesisi için ÇED toplantısı!

Büyük tartışmalara neden olan çöp tesisi için ÇED toplantısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı ve tartışmalara yol açan katı atık bertaraf tesisi için gereken ÇED toplantısının tarihi belli oldu. Toplantı 19 Haziran’da Çakaltepe Mahallesi Meydan Kahvehanesi’nde yapılacak.

  • Ege Postası
  • 09.06.2020 - 11:07

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Menderes İlçesi Çakaltepe Mahallesi Gölova mevkisinde kurulmasını planladığı Katı Atık Tesisi’yle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Tartışmalara neden olan Katı Atık Bertaraf Tesisi için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan arazi tahsis edilmişti.

Buca, Karabağlar, Gaziemir, Menderes, Balçova, Narlıdere ilçelerinin çöplerinin toplanacağı tesisin kurulumuna vatandaşlar karşı çıkıyor.

Ayrıca AK Parti Menderes İlçe Başkanlığı da tesisin yapılması planlanan mevkide eylem yapmıştı.

Tesis için yapılması gerekli ÇED toplantısının günü netleştirildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yer ve saat duyuruldu.

"İlimiz, Cumaovası (Menderes) İlçesi, Çakaltepe Mahallesi ve Gölova Mahallesi, Gölova Tepe Mevkii'nde Yılbatu Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan İzmir İli Güney 2 Bölgesi Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi ve Elektrik Üretim Tesisi ( 24,667 Mwm / 24,038 Mwe / 33,745 Mwt) projesi ile ilgili olarak ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, proje hakkında halkı bilgilendirmek ve halkın görüş/önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince İlimiz, Menderes ilçesi, Çakaltepe Mah., 7305 Sok., Çakaltepe Caddesi, Meydan Kahvehanesi’nde 19/06/2020 tarihinde saat 14:00'te halkın katılımı toplantısı yapılacaktır.  

Konuya ilişkin her türlü soru, görüş ve/veya öneri Bakanlığımıza (Çevresel Etki Değerlendirmesi Genel Müdürlüğü) ya da Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) ÇED süreci içinde iletilebilecek olup ÇED Başvuru dosyasına www.csb.gov.tr/iller/izmir adresinden “Duyurular” başlığı altındaki ilandan ulaşılabilir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.