Dolar 32,4448
%0.39
Euro 35,1039
%0.11
Altın 2.324,340
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyük Önderimiz Atatürk Bornova’da saygı, sevgi ve özlemle anıldı

Büyük Önderimiz Atatürk Bornova’da saygı, sevgi ve özlemle anıldı

Bornovalılar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yılında saygı ve özlemle andı. Bornova Belediyesi, 10 Kasım Anma Haftası Etkinlikleri kapsamında “Türkülerle Atatürk Konseri” düzenledi, “Atatürk’ü Anma Sergisi” açtı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ “Mustafa Kemal Atatürk hiçbirimizin kalbinde ölmedi. Bizler, gençler, kadınlar bu ülkede hep beraber onu her zaman yaşatacağız ve önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılını hep beraber kutlayacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.11.2022 - 11:09

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törende Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Ünver ile siyasi parti ve dernek temsilcileri Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Bornova’da da hayat durdu. İki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Atatürk’ü Anma Sergisi açıldı

Resmi törenlerin ardından Atatürk Kitaplığı’nda, çoğunluğunu miniklerin oluşturduğu Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Edindirme Kursları resim kursiyerlerinin eserlerinden oluşan “Atatürk’ü Anma Sergisi”nin açılışı yapıldı.

Sevdiği şarkılar ve türkülerle anıldı

Bir diğer etkinlik ise Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bornova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun Şef Salih Sütoğlu şefliğinde sahneye çıktığı gecede, Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve türküler seslendirildi. “Maya Dağdan Kalkan Kazlar”, “Pencere Açıldı Bilal Oğlan”, “Havada Bulut Yok”, “Drama Köprüsü”, “Sarı Zeybek”, “İzmir’in Kavakları”, “Bülbülüm Altın Kafeste”, “Hoş Gelişler Ola” gibi eserleri başarıyla seslendiren Koro, salonu dolduran Bornovalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Ölmedi, kalbimizde yaşıyor

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, koro üyelerinin büyük bir çoğunluğunun kadın olmasına dikkat çekerek, “İşte Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemize kazandırdıkları. Bağımsızlığı, cumhuriyeti, demokrasiyi, devrimleri 57 yıllık ömrüne sığdıran Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle ve saygıyla anıyorum. Atatürk hiçbirimizin kalbinde ölmedi. Bizler, gençler, kadınlar bu ülkede hep beraber onu her zaman yaşatacağız ve önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılını hep beraber kutlayacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.