Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bulgaristan’da Türklerin yaşadıkları unutulmadı

Bulgaristan’da Türklerin yaşadıkları unutulmadı

Bulgaristan’ın Kırcaali kentinde 1984 yılında asimilasyon girişimlerine karşı yapılan protesto yürüyüşleri sırasında annesinin kucağında şehit olan 17 aylık Türkan Feyzullah Bebek Bornova Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle anıldı. Yaşadıkları acılar unutulmadı!

  • Ege Postası
  • 23.12.2019 - 11:09

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bornova Şubesi ile Bornova Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenen ‘Asimilasyon Şehitleri ve Şehit Bebek Türkan Feyzullah’ı Anma’ töreni Atatürk Mahallesi’nde bulunan Türkan Feyzullah parkında gerçekleşti. Parkta bulunan Türkan bebek ve annesinin heykelinin önüne karanfil bırakıldı. Törende o günleri yaşayan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Serbest ve Kıbrıs Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyat Derneği’nden Hasan Varatlı şiir okudu. 

Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Kahya ve meclis üyelerinin katıldığı anma töreninde Bornova Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Kocaman ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bornova Şube Başkanı Nihat Yağbasan Bornova Belediyesi’nin verdiği desteklere plaket vererek teşekkür etti. Plaketleri Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ adına alan Ercan Kahya, o dönemde Bulgaristan’da yaşanan olaylara değinerek, “Türkan bebek bir direnişin sembolü. Bu direniş milliliği, birliği ve beraberliği bize gösteriyor”dedi. 

Törende ayrıca asimilasyon sırasında yaşanan olayları ve göçü anlatan Behiç Günalan’ın fotoğraf sergisi de açıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.