Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BUCAKUT sahadaki ilk sınavını başarıyla geçti

BUCAKUT sahadaki ilk sınavını başarıyla geçti

TÜRKİYE genelinde yaşanan afetlerde alarma geçen Buca Belediyesi’nin yeni kurduğu arama kurtarma ekibi BUCAKUT, ilk sınavını başarıyla verdi. Geçtiğimiz günlerde çıkan orman yangınlarının hemen ardından Manavgat’taki afet bölgesine giden ekipler, başarılı çalışmalarıyla yöre halkından da takdir topladı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “O zor günlerde gösterdikleri cesaret ve fedakârlıkları için tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.08.2021 - 09:03

Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda Manavgat’ta görev yapan Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi’ne (BUCAKUT) teşekkür töreni düzenlendi.  Törende konuşan Başkan Erhan Kılıç, ekipte yer alan çalışma arkadaşlarını fedakârlıklarından dolayı kutladı.

BUCAKUT’un yeni kurulmuş bir ekip olmasına rağmen Manavgat’ta deneyimli ekiplerden farksız çalıştıklarını ifade eden Başkan Kılıç, “O zor günlerde gösterdikleri cesaret ve fedakârlıkları için tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Birliğin, dayanışmanın önemini, el birliği ile her sıkıntının üstesinden gelinebileceğini bir kez daha gösterdiler. Manavgat bölgesinde yaptığınız çalışmalarda aldığımız geri dönüşler o kadar olumlu ki… Köyde yalnız yaşayan bir teyzemiz, Veterinerlik Hizmetleri ve BUCAKUT’un çalışmalarıyla kurtulan ve geçim kaynağı olan ineği için hala teşekkürlerini sunuyor. Ben de tüm çalışmalarınız için teşekkür ediyorum. Çok yeni bir ekiptiniz ama 15 yıldır bu işi yapıyormuşçasına harika bir mücadele verdiniz. Orada verdiğiniz mücadeleyi ben kendim birebir de gördüm. Çok duygulandım. Gece gündüz demeden çok iyi bir çalışma yaptınız, çok iyi bir sınav verdiniz” dedi.

Küresel ısınmadan dolayı gelecekte de afet olasılığı olan bir coğrafyada yaşadığımızı belirten Kılıç, “Belki afetleri önceden engelleyemeyebiliriz ama afet sonrası yapılacakları şimdiden tasarlayarak, bunun çalışmalarını yaparak, en azından afet sonrasındaki çalışmalarda başarılı olabiliriz” diye konuştu.  BUCAKUT ile 500 bin kişilik bir kentteki arama kurtarma ve acil müdahale ekibi açığının kapandığını söyleyen Kılıç,  AKUT ve Türk Kızılay’ına da BUCAKUT ekibinin eğitim sürecine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.