Dolar 32,3801
%0.19
Euro 35,0242
%-0.12
Altın 2.322,600
%0.09
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca’da umuda köprü: İstihdam Masası

Buca’da umuda köprü: İstihdam Masası

İşsizliğin en yüksek olduğu ilçelerden biri olan Buca’da işgücü ile işvereni buluşturmak için Sarı Masa Çözüm Merkezi İstihdam Masası’nı hayata geçiren Buca Belediyesi, 2022 yılı Ocak ayından bu yana 430 kişinin iş sahibi olmasına aracılık etti.

  • Ege Postası
  • 31.10.2022 - 12:06

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın kurduğu Sarı Masa Çözüm Merkezi İstihdam Masası sayesinde 2022 yılı Ocak ayından beri 430 kişi iş sahibi oldu. Sunduğu alt yapı hizmetlerinin yanı sıra vatandaşların zor günlerinde de yanında olmayı hedefleyen Buca Belediyesi, Türkiye’nin en büyük sorunlarından işsizliğe karşı da çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda işveren ve iş arayanlar arasında bir köprü vazifesi kuran Belediye, Sarı Masa Çözüm Merkezi İstihdam Masası sayesinde onlarca kişiyi iş sahibi yaptı.

İŞBİRLİĞİ YAPILAN FİRMA SAYISI DA ARTTI

İşveren ile iş arayanları buluşturan Sarı Masa Çözüm Merkezi İstihdam Masası, iş birliği yaptığı firma sayısını 64’ten 120’ye çıkartarak bucakariyer.com platformunda 4 bin 200 kişilik bir CV havuzu oluşturdu. Ulusal ve uluslararası firmalar için yüz yüze iş görüşmeleri de gerçekleştiren İstihdam Masası, son bir yılda 430 kişinin iş sahibi olmasını sağladı. 

Buca Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu uygulama,  genç işsizliğin en yoğun olduğu ilçelerden biri olan Buca’da iş arayanların umudu oldu. İş bulabilmek adına Buca Belediyesi’ne başvuran vatandaşlar, gerçekleştirilen uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek, bu zorlu süreçte kendilerine destek olan Buca Belediyesi’ne teşekkür etti.

 SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

 Buca Belediyesi Sarı Masa Çözüm Merkezi İstihdam Masası, iş ilanlarını Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın, Buca Belediyesi’nin ve Sarı Masa Çözüm Merkezi’nin (https://www.facebook.com/bucasarimasahttps://twitter.com/bucasarimasa ve https://www.instagram.com/bucasarimasa/) resmi sosyal medya hesapları üzerinden yayınlıyor. Toplu iş görüşmelerine katılmak isteyen adaylar, belirtilen yer, gün ve saatlerde yapılan görüşmelere katılabiliyor. Ayrıca, toplu iş görüşmelerinin dışında duyurusu yapılan pozisyonlara başvuru yapmak isteyenler, belediye hizmet binasının zemin katında yer alan Sarı Masa Çözüm Merkezi İstihdam Masası’na gelip öz geçmiş doldurabildiği gibi bucakariyer.com internet adresi üzerinden firmaların açtığı iş pozisyonlarına başvurularını yapabiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.