Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'dan Manavgat'a yardım eli

Buca'dan Manavgat'a yardım eli

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Türkiye’nin yüreğini yakan orman yangınları için üç koldan birimleri harekete geçirdi. Bölgedeki çalışmalara destek olmak için BUCAKUT birimi, özellikle hayvancılıkla uğraşan köylülere klinik desteği için veterinerlik ekibi ve ikram araçları, Manavgat’a yardım için yola çıktı.

  • Ege Postası
  • 31.07.2021 - 09:15

Buca Belediyesi, Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan ve tüm Türkiye’nin ciğerini yakan eş zamanlı orman yangınlarının neden olduğu yaraları sarmak ve söndürme çalışmalarına destek olmak için çalışma başlattı.  Yangınların duyulmasının ardından “nokta atışı destek” için bürokratlarıyla özel bir çalışma gerçekleştiren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, tüm birimleri alarma geçirdi. Destek bölgelerini ve acil ihtiyaçları belirleyen ekipler, kurumlardan ve uzmanlardan bilgi aldı ve özellikle hayvancılıkla uğraşan kırsal bölgelere özel çalışma yürüttü. 

ÜÇ AYRI BİRİMLE MANAVGAT’A HAREKET ETTİ 

Destek çalışmaları kapsamında, İzmir Depremi sonrası kurulan ve eğitim sürecini başarıyla tamamlayan Buca Arama Kurtarma Birimi (BUCAKUT), Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne ait ekip ve iki adet ikram aracı Buca Belediyesi’nden Manavgat’taki afet bölgesine hareket etti.

YARALAR BİRLİKTE SARILACAK 

Akşam saatlerinde yola çıkan ekipler, en kısa sürede Manavgat’a ulaşarak yerel ve ulusal paydaşlarla koordineli bir şekilde çalışmalara başlayacak. BUCAKUT ekipleri bölgede çalışmalarını sürdüren profesyonel birimlere destek olacak. İçeriği afet bölgesine göre yeniden düzenlenen ikram araçları da hem vatandaşa hem saha ekiplerine hizmet verecek.  

BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVANLARA KLİNİK DESTEĞİ  

Başkan Kılıç tarafından özel hassasiyetle görevlendirilen veteriner ekipleri ise özel donanımlı araçlarıyla orman yangınında zarar gören büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara klinik desteği sağlayacak. Veterinerlik ekipleri, yangından kaçan yaban hayvanlarının bulunabileceği olası merkezlere yiyecek ve su desteği sağlamayı da ajandasına aldı. Öte yandan kırsal bölgelerdeki taleplerin yanı sıra ihtiyaç halinde kent merkezindeki sokak hayvanlarına da destek olunabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.