Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da gündem 'yolsuzluk’ operasyonu

Buca'da gündem 'yolsuzluk’ operasyonu

Buca Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimine geçtiğimiz hafta Buca Belediye’sinde çalışan 14 isim ile ilgili ‘yolsuzluk’ iddialarıyla başlatılan soruşturma damgasını vurdu. Soruşturma Mecliste CHP ve AK Parti grupları arasında tansiyonu yükseltti.

  • Ege Postası
  • 04.11.2021 - 18:34

EGEPOSTASI-  Buca Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekili İlhan Dal'ın idaresinde gerçekleştirildi. Tüm kararların oybirliğiyle alındığı oturuma, geçtiğimiz günlerde Buca Belediyesi’nde görev yapan 15 çalışan hakkında yolsuzluk iddialarıyla verilen gözaltı kararı damgasını vurdu. 

“AYAKLARI YERE BASAN AÇIKLAMALAR BEKLİYORUZ”

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili Burçin Kevser Tourchıan, soruşturma kapsamında dikkat çeken bazı noktalara değindi ve "Daha önce belediye ihalemizi alan şirket dahil 14 kişinin göz altına alınmasıyla ilgili hukuki süreç devam ediyor ancak dikkat çeken detaylar var burada. Burada mevzu bahis olan 2 yıllık soruşturma söz konusu. Dosya içinde maslak raporları bilirkişi raporları var. 2 yıllık bir teknik takipler var. Biz burada kimseyi suçlu ilan edecek değiliz. Buca da 2 yıllık yapılan araştırma çok kıymetli bulgular. Burada soruşturma yapılan konular ihaleye fesat karıştırma, zimmet ve akaryakıt hırsızlığı suçları ve bundan kaynaklı 17,5 milyon lira Buca'nın zarar uğratılması. Biz 2 yıldır bu konulardan bahsediyoruz. Biz sadece bunu ihale yoluyla yapması çöp kamyonu alın demedin, başka şeylerde dedik. Biz defalarca dedik ki 2019 yılı Sayıştay raporunda bu yazıyor dedik. 2019 yılı denetim raporlarına gelirsek bizzat komisyonda olan bir olarak ben yazdım. ‘Bu araçların hepsi tam kapasite çalışıyor gibi görünüyor’ dedim ancak bu mümkün değil. ‘Burada belirli araçlar sistematik olarak her ay arıza yapmış görünüyor, ancak bu mümkün değil’ dedik. ‘Yaptırım yükümlülüklerini neden yapmadınız’ dedik. Biz sürekli bunları dedik ancak bugün geldiğimizi nokta Buca Belediyesi, CHP'de diye sadece sizin için üzüntü değil emin olun bizim içinde üzüntü verici. Biz de burada meclis üyeliği yapıyoruz.  Başkan sürecin takipçisi olacağını ve 'Arkadaşlarımızın suçsuz olduğuna inanıyorum' dedi ancak biz gerçekten ayakları yere basan bir çözümler ve açıklama bekliyoruz. Dışarıda dolaşan ve kulağımıza gelen onca şey ancak bunların ne kadar doğru olabileceği de aşağı yukarı belli. Raporlara yansıyan gerçekler sizin karşınıza soruşturma olarak çıktı. Lütfen yolsuzluk, rüşvet ya da adını ne koyarsanız bunlarla ilgili daha ayağı yere basan açıklamalar diliyoruz" dedi.

“300 YILLA YARGILANANLARINDAN ÖZÜR DİLENDİĞİNİ GÖRDÜK”

Tourchıan’ın sözlerine yanıt veren Başkan Vekili Dal, soruşturma ve yargı süreci bitmeden kesin hükme varılmaması gerektiğini ifade etti ve “Konu hukuka intikal etmiş durumda. Bizim temennimiz tarafsız ve bağımsız bir yargılama yapılması. Biz buna inanmak istiyoruz. Biz 15 yılda 300 yılla yargılanan insanların sonra özür dilenerek serbest bırakıldığını gördük. Ancak suçlu varsa bunlar için gereğinin yapılması ancak bunu yapanlara hepimizin güvenmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

“BUCA’NIN BORÇ KAMBURU HALİNE GELDİ”

AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu ise, daha önceki yıllarda yaşananlardan önek vererek uyarılarda bulunduklarını hatırlattı ve "Bu konu üzücü bir olay. Biz 2009 yılından beri bunu gündeme getiriyoruz. İlk dile getirdiğimiz durumda Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Buca Belediyesi’nin karşılaştırmasını yaptık. 2009 da bunları dile getirdiğimizde Denizli Büyükşehir Belediyesi 10 milyona temizlik ihalesi yaparken biz 20 milyona yaptık. Bu zamanla Buca'nın borç kamburu haline geldi. Hep şaibenin olduğu yerden geliyor. Düzgün yönetilemediğinden dolayı geliyor. Biz sürekli dedik araç ve akaryakıtı takiplerinin düzenli yapılmadığını dile getirdik. Biz bağırdık araçlarımızı alalım diye. Bundan sonra yargının verdiği karara saygılıyız. Yapanların yakalanmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
“DEŞİFRE EDİLEREK BU İŞİN KAZANANI OLMAZ”

Son olarak konuşan CHP'li Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu, çalışanların gözaltına alınma şekline dikkat çekerek bu şekilde algı yaratılmaya çalışıldığını ifade etti ve şunları söyledi; "Eğer bir ahlaksızlık varsa sona kadar gideriz. Bu arkadaşların içinde suçlu varsa cezasını kesinlikle çeksin. Ancak ben bunu biraz algı operasyonu olarak görüyorum. Sabah televizyonlarda gördük Buca Belediyesi'ne baskın gibi bir algı operasyonunu ir hukukçu olarak kabul etmem mümkün değil. Belediye Başkanımız da bu konuda bir açıklama yapmış durumda. Ceza alana kadar herkes suçsuzdur. Bu konunun burada tartışılmasını doğru bulmuyorum ancak, bunların hepsini ikametgahları belli olan insanlar. 2 senedir devam eden soruşturma olduğunu söylendi. Bu arkadaşlar daha medeni bir şekilde gözaltına alınabilirdi. O görüntüyü hangi vicdanınız kabul ediyor. Buca Belediye önünde büyük yolsuzluk… Belli bir şovla gelinmiş. Bu hukuki değil, bir sonuca odaklı belediyede bir algı yaratmak için televizyon çalışması gibi.  Her suçlu cezasını görsün. Buradaki vatandaşın 1 kuruşuna tenezzül edildiyse bunlar cezasını çeksin. Suç varsa cezası olsun ancak bu şekilde deşifre ederek bu işin kazananı olmaz." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.