Dolar 32,4739
%-0.04
Euro 34,7309
%-0.69
Altın 2.440,330
%0.17
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Belediye meclisinde gündem cezaevi

Buca Belediye meclisinde gündem cezaevi

Buca Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Oturumu Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç idaresinde gerçekleşti. Meclis gündemine kaldırılması kesinleşen Buca cezaevi damgasını vurdu. Cezaevinin kaldırılmasında tüm siyasi partilerin ortak hareket etmesini ‘hizmetin siyaseti olmaz’ diyerek değerlendiren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Buca için bir gayda oluşacaksa bütün siyasi partiler bu işi sahiplenecek ve bu şekilde her işi bitirilebilir. Bizim için as olan cezaevini arkasındaki yolun açılması. Burası Bucalılar için çok önemli” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.07.2021 - 17:28

EGEPOSTASI- Buca Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Oturumu Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç idaresinde gerçekleşti.

Meclis toplantısında, Başkanlıktan gelen önergelerin son dakika geldiğini belirterek tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, bu konuda biraz daha hassasiyetli olunmalı. Sanki özel maddeler geliyor bu tarz. Geçen sefer de 7 milyonluk borçlanma yetkisi istendi” dedi.

Gündoğdu’ya yanıt veren Başkan Kılıç, Bazen acil durumlar gelebiliyor. Vundan sonra daha dikkatli olunması yönünde dikkatli olacağız” ifadelerini kullandı.

“BUCA’DA 21'NCİ YÜZYILDA E TİPİ CEZAEVİNİN BULUNMASI ÇOK ELZEM”

Gündem dışı konuşmalarda söz alan Buca Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Mustafa İnce, kaldırılması kesinleşen Buca cezaevine ilişkin konuştu. İnce, "Buca cezaevinin kaldırılması için çalışan partimizin milletvekillerine, sizlere ve parti ayrımı olmaksızın tüm milletvekillilere teşekkür ederim. Hizmetin partisi olmaz" dedi.

Konuya ilişkin söz alarak konuşan Başkan Kılıç, "Cezaevi şunu gösterdi, hizmetin siyaseti olmaz. Buca için bir gayda oluşacaksa bütün siyasi partiler bu işi sahiplenecek ve bu şekilde her işi bitirilebilir. Bizim için as olan cezaevini arkasındaki yolun açılması. Burası Bucalılar için çok önemli. Buca'nın dışarıda anılırken ceza evi ile anılması, 21'nci yüzyıl 'Da E tipi cezaevinin bulunmasını hem de kentimizde bulunmasının ne kadar elzem olduğunu biliyorduk. Burada siyasi parti ayırmaksızın bütün partiler çaba verdi. Bunun artısını eksisini bizler yaşayıp göreceğiz. İnşallah olumlu sonuçlanıp olumlu biter. Buca’mıza hayırlı geleceğini biliyoruz" dedi.

SON DAKİKA GELEN ÖNERGE TEPKİSİ

AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, Başkanlıktan gelen önergelerin son dakika geldiğini belirtti ve "Geçtiğimiz mecliste de gündeme getirdik. Başkanlıktan gelen önergeler son dakika geliyor. 4-5 tane geliyor bu konuda biraz daha hassasiyetli olunmalı. Sanki özel maddeler geliyor bu tarz. Geçen sefer de 7 milyonluk borçlanma yetkisi istendi" dedi.

Gündoğdu'nun ardından söz alan Başkan Erhan Kılıç ise, "Bazen acil durumlar gelebiliyor. Örneğin gelen 1'nolu önerge İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu kanal suyu ile ilgili bir önerge bunun hızlı geçmesi lazım. Tartışılması ihtimal konular hakkında bundan sonra daha dikkatli olunması yönünde dikkatli olacağız" ifadelerini kullandı.

BUCA'DA 'KIRSAL MAHALLE' ÇIKMAZI

1 Nisan 2014'te Büyükşehir statüsündeki 30 ile bağlı 16 bin 220 köy, mahalle yapılırken, 16 Ekim 2020'de, 7254 Sayısı Torba Yasa ile Büyükşehir kanununda yapılan düzenlemeyle, mahalleye dönüşen köy ve beldelerin, başvuruda bulunmaları, ilçe ve Büyükşehir meclislerinde taleplerinin kabul edilmesi halinde, köy yerine "kırsal mahalle" statüsüne geçme imkanı tanınmıştı. Alınan karar sonrası ise İzmir'de birçok mahalle yeniden kırsal mahalle olmak için başvuruda bulunurken, Buca'da da 4 Mart tarihinde sekiz mahalle 'kırsal mahalle' statüsü için Buca Belediyesi'ne başvuru yapmıştı.

Bu çerçevede gerçekleştirilen; 29 Ekim, Belenbaşı, Doğancılar, Karacaağaç, Kırklar, Kaynaklar, Yıldızlar ve Zafer Mahallelerinin kırsal mahalle olması talebi ise bir türlü sonuçlanamadı. Mart ayı olağan meclis oturumunda gündeme getirilen konu ile ilgili CHP'li Meclis Üyeleri Temmuz ayını işaret ederken, 8 mahalle Temmuz ayı olağan Meclis oturumunda da eli boş döndü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.