Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’nın iki sembol alanında sokak iyileştirme çalışması başlıyor

Bornova’nın iki sembol alanında sokak iyileştirme çalışması başlıyor

Bornova Belediyesi ilçenin en hareketli bölgelerinden olan Tarihi Büyük Çarşı ve Küçük Park’ı yenileme çalışmasına başlıyor. Esnafın görüşleri doğrultusunda yapılacak Sokak İyileştirme Projesi ile ilçenin en hareketli noktalarından olan bu iki alan birer cazibe merkezi haline gelecek.

  • Ege Postası
  • 30.12.2021 - 10:43

Bornova Belediyesi ilçenin sembol alanlarından Tarihi Büyük Çarşı ile özellikle gençlerin uğrak yeri olan Küçük Parkı modern bir görünüme kavuşturulacak. Hayata geçirilecek Sokak İyileştirme Projesi kapsamında Tarihi Büyük Çarşı’da sokakların üzeri kapatılarak hem estetik bir görünüm sağlanacak hem de esnafın ve vatandaşların yaz aylarında sıcaklardan olumsuz etkilenmesinin önüne geçilecek. Ticari hareketliliğin artması hedefiyle gerçekleştirilecek çalışma kapsamında aydınlatma sistemi yenilenirken tabelalara da standart getirilecek.

Küçük Park’ta ise zemin tamamen yenilecek. Meydan ve pek çok işletmenin yer aldığı sokaklara kesme taş döşenecek. Daha yeşil bir görünümüne kavuşturulacak Küçük Park’ta mekan önü alanlar açılır kapanır camlarla standart hale getirilerek. Apartman girişlerinin sağlıklı bir şekilde kullanılması için gerekli düzenlemeler yapılacak. Küçük Park’taki işletmelere değer katacak projenin maliyeti Bornova Belediyesi tarafından karşılanacak.  

Esnaf da vatandaş da memnun olacak

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ yapılacak çalışma öncesi esnafla bir araya geldi. Daha önce söz verdikleri gibi Tarihi Büyük Çarşı’yı esnafın görüşleri doğrultusunda şekillendireceklerini söyleyen Başkan İduğ, “Yapacağımız çalışma ile modern alışveriş merkezlerini aratmayacak bir görünüm oluşturup ve konfor sağlayacağız. Bu tarihi alan Bornova yakışır hale gelecek” dedi.

İlgili bürokratlarıyla birlikte Küçük Park’ta da incelemelerde bulunan Başkan İduğ, “Burası işletmelerin ve konutların bir arada olduğu bir bölge. Bu nedenle hem esnafın hem de ev sahiplerinin görüşleri çok önemli. Ancak kimse merak etmesin Küçük Park’ın herkesi memnun edecek şekilde bambaşka bir görünüme kavuşturacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.