Dolar 32,3284
%0.24
Euro 35,1063
%-0.04
Altın 2.296,350
%0.83
Bist-100 9,05
%2.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da zeybekli 100. Yıl coşkusu

Bornova’da zeybekli 100. Yıl coşkusu

Bornovalılar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını zeybek coşkusuyla kutladı. Aralarında Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve eşi Ufuk İduğ’un bulunduğu tamamı gönüllü 400 Bornovalının, Bornova Şehir Stadının zeminine 1922 yazarak zeybek oynadı. Zeybek gönüllüleriyle tek tek sohbet eden Başkan İduğ, bolca fotoğraf çektirdi.

  • Ege Postası
  • 30.08.2022 - 12:25

Yaklaşık 2 hafta boyunca zeybek figürlerini Bornova Belediyesi Halk Oyunları topluluğuna bağlı hocalardan öğrenen gönüllüler, kendilerini izleyen Bornovalılara büyük coşku yarattı.

Zeybek gösterisinin ardından bando eşliğinde kortej yürüyüşü başladı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, eşi Ufuk İduğ, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, İyi Parti Bornova İlçe Başkanı Mustafa Tabak, meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce Bornovalının katıldığı yürüyüşte caddeler kırmızı beyaza boyandı.

Başkan İduğ’un coşkuya balkonlarından ortak olan vatandaşları da selamladığı yürüyüşün ardından Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda Büyük Türkiye Orkestrası’nın ‘Kurtuluştan, Zafere ve Günümüze’ konseri başladı.

Unutulmaz gece

Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Bornovalılar, sahnede 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Başkan İduğ ve eşi Ufuk İduğ ile birlikte bayraklarını sallayarak İzmir Marşı’na eşlik etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarının yansıtıldığı görseller eşliğinde her yöreden eserlerin seslendirildiği konserde sahne alan, zeybek ekibinin gösterisi de büyük alkış aldı. Bornovalılar unutulmaz bir gece yaşadı.

Sonsuza kadar

Şehir Stadı’nda Bornovalılarla birlikte zeybek oynayarak 1922 görselinin içinde yer alan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornovalılar olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunu, 100. Yılında muhteşem etkinliklerle kutlamanın gururunu yaşıyorum. Millet olarak sonsuza kadar bu coşkuyu yaşayacağız” dedi.

Resmi Törenler 

Bornova’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleşen resmi törenler Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla devam etti. 30 Ağustos sabahı yapılan törende Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Kaymakamı Fatih Genel ve 57. Topçu Tugayı Kurmay Başkanı Kıdemli Albay Yıldırım Pektaş, Atatürk Anıtına çelenk koydu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Protokol daha sonra Pınarbaşı Polis Şehitliği’ni ziyaret etti. Şehit aileleri ile konuşarak acılarını paylaştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.