Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da kurban satış yerleri hazır

Bornova’da kurban satış yerleri hazır

Bornova Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Bornovalıların kurban ibadetlerini hijyenik bir ortamda yerine getirebilmesi için her sene olduğu gibi bu sene de kurulan kurban satış ve kesim yeri hazırlandı. Işıkkent’te yer alan 25 dönümlük alanda 88’i büyükbaş, 27’si küçükbaş olmak üzere 115 çadır kurularak kurbanlıkların satışı başladı.

  • Ege Postası
  • 10.07.2021 - 10:23

Bornova Belediyesi’nin kurduğu Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda farklı illerden gelen besicilere barınma, su, aydınlatma, tuvalet, duş gibi imkanları  hijyenik koşullarda sunuluyor. Ayrıca alan içerisinde büfenin bulunduğu sosyal hizmet çadırı da yer alıyor. Satıcıların kullanımı için hazırlanan banyo ve tuvaletler düzenli olarak temizleniyor. 24 saat sıcak su ve elektrik hizmetleri ile satıcıların ihtiyaçlarını karşılayan belediye ekipleri, ayrıca günlük su kullanımları için de vatandaşlara hizmet veriyor.

Tedbirler kapsamında satış

Pandemi nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde içeriye giren vatandaşların ateşleri ölçülürken maske takma zorunluluğu da bulunuyor. Sosyal mesafe kuralına uyulması sağlanıyor. Kurban satış alanı 24 saat boyunca Bornova Belediyesi güvenlik görevlilerinin ve Zabıta ekipleri tarafından kontrol altında tutulurken, ücretsiz veteriner hizmeti de veriliyor. 

Satış yerlerine kontrollü giriş sağlanacağını ve kesim yerlerinde randevu sisteminin uygulanacağını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Buraya gelen besicilerin ve Bornovalıların sağlıklı ve hijyenik koşullarda kurallara uygun şekilde alışverişlerini yapabilmeleri için tüm düzenlemeleri yaptık. Pandemi koşullarına göre tedbirler aldık. Amacımız halkımıza en iyi olanakları sağlarken, kurban satışı için yurdum uzun değişik illerinden gelen kurban satıcılarına da iyi bir ortamda satış yapabilecekleri için fiziki ortamı oluşturmak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.