Dolar 32,5598
%0.06
Euro 34,8742
%0.13
Altın 2.439,970
%0.69
Bist-100 9.723,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da kırmızı çizgi uygulaması

Bornova’da kırmızı çizgi uygulaması

Bornova Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliğini vurgulamak amacıyla ülke genelinde başlatılan "30 Mart'ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz" uygulaması kapsamında yaya yollarında boyama ve kırmızı çizgi çekme çalışmalarına destek verdi.

  • Ege Postası
  • 31.03.2021 - 09:39

Mustafa Kemal Caddesi üzerinde yapılan çalışmalarda Bornova Kaymakam’ı Fatih Genel ve İlçe Emniyet Müdürü Gülden Türkal ile İlçe Jandarma Komutanı Sadık Yazgan’a Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, ve Meclis Üyesi Kemal Sevinç’te eşlik etti. 

Bornova genelinde yapılan çalışmalarda trafik ışığı olmayan yaya geçitlerine sprey boya ile kırmızı çizgi çekildi. Vatandaşlara da trafikte yaya önceliğine hakkında bilgi verildi. Bunun bir farkındalık çalışması olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Trafik güvenliği için yapılan bu uygulama ile  kavşak giriş ve çıkışları, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak ile yayalara ilk geçiş hakkını tanımak amaçlanıyor”dedi. 

Kaymakam Fatih Genel ise uygulamanın trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik yapıldığını söyleyerek, “Artık ışıksız yaya geçitlerinde kırmızı çizgiler yer alacak. Bu sayede de sürücülerin dikkati yayalar da olacak. Bu çalışma önceliği yayalara tanıyan bir uygulama” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.