Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da hedef Avrupa

Bornova’da hedef Avrupa

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi(AKPM) tarafından verilen 2022 Yılı Avrupa Diploması Ödülü’nü kazanan Bornova Belediyesi, söz konusu ödül programının ikinci aşaması olan Avrupa Şeref Bayrağı’nı almak için de başvuru yapacak. Ödüle başvuru ile ilgili önerge Bornova Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na getirilerek süreç başlatıldı.

  • Ege Postası
  • 04.11.2022 - 10:29

2022 yılında Avrupa Diplomasi Ödülü’nü kazanan dört Avrupalı belediyeden biri olduklarını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Köklü, kurumsal ve yüzünü batıya dönmüş yapımız, daha modern ve yaşanabilir kent yaratmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarla söz konusu ödül programının ikinci aşaması olan Avrupa Şeref Bayrağı’nı da almak istiyoruz.

Bugüne kadar Avrupa çapında pek çok ağa katıldık, Avrupa’da birçok kardeş kentimiz var, uluslararası çalışmalar ve projeleri hayata geçirdik. Avrupa değerlerini ileriye taşımak, diğer Avrupa kentleri ile daha yakın ilişkiler kurmak Bornovamız için çok değerli. Amacımız; 4 aşamalı Avrupa Ödülü’nü kazanmak” dedi.

Yüzü batıya dönük bir kentiz

Bornova’nın üniversite ve sanayi kenti olduğunun altını çizen Başkan İduğ “Bornova 8.500 yıllık tarihi ile Türkiye'nin batısında, Avrupa'nın doğusunda gelişmişlik düzeyi yüksek bir kent. Belediyemiz ise kuruluşu 140 yıl öncesine uzanan,verimlilik esaslı çalışan, güçlü finansal yapıya sahip, şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışını benimseyen bir kurum. Avrupa Birliği Enerji Kentleri Ağı, Dünya Sağlık Örgütü Küresel Yaşlı Dostu Kentler Ağı’nın aktif üyesi ve Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Sözleşmesi’nin resmi imzacısıyız. AB destekli çeşitli projelerle kentimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Hacimli atıkların geri kazanımı, iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji gibi alanlarda pek çok Avrupa ülkesiyle ortak çalışmalar yaptık ve yapıyoruz.” diye konuştu.

4 aşamalı, prestijli bir ödül

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin Avrupa idealini geliştirmek yolunda verdiği 4 aşamalı ödüle, Avrupa etkinlikleri organizasyonları, belediye, diğer yerel yönetimler, büyüklüklerinden ve nüfuslarından bağımsız olarak başvurabilmektedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.