Dolar 32,3284
%0.24
Euro 35,1063
%-0.04
Altın 2.296,350
%0.83
Bist-100 9,05
%2.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da aşure birlikteliği

Bornova’da aşure birlikteliği

Bornovalılar, Bornova Belediyesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği Aşure Günü’nde bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 26.08.2022 - 10:24

Bu yıl ilk kez Bornova Büyükpark’ta gerçekleşen etkinliğe Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın yanı sıra, Bornova Belediyesi Meclis üyeleri, Bornova Alevi Güçbirliği Platformuna bağlı dernekler ile CHP ve İyi Parti’nin ilçe başkan ve yöneticileri katıldı.

Aşure etkinliğinde deyişler ve semah gösterileri yapılırken, birlik ve dayanışmanın simgesi olan aşure için lokma duası hep edildi. Yoğun katılımın olduğu buluşmada Halk ozanları Dertli Divani ve Hüseyin Çolak da sahne aldı. 

Birlik ve dayanışma mesajı

Muharrem Orucu ve Kerbela yasının kabul olmasını dileyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Aşurenin içindeki 12 malzeme 12 imamı temsil ediyor. Bu farklı malzemelerin bir araya gelerek yeni ve daha güzel bir lezzet oluşturması, bizim birliğimizin ve dayanışmanın simgesidir” dedi.  Konuşmasında Kerbela şehitlerini de anan Başkan İduğ, “Bunları unutmamak ve unutturmamak çok önemlidir. Bugün burada, birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yaptık. Paylaşmanın ve birlik olmanın en güzel örneğini sergiliyoruz. Daha önceki yıllarda Gökdere Mahallesi’nde yaptığımız etkinliği bu sene Büyükpark’ta gerçekleştirdik. Yoğun katılım olması bizi mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu. 

Sevgi ve Barışı koruyacağız

Tutulan Muharrem Oruçlarının kabul olmasını dileyen CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ” Kerbela’da yaşanan acılar elbet unutulmayacaktır. Ancak bizler birlik içinde yaşayacak; öfke, kin ve nefret değil sevgi ve barış koruyacağız. Bu nedenle aşure etkinliğinde bir araya gelmek çok önemlidir” dedi. 

Başkan İduğ’a teşekkür

Alevi Güç Birliği Platformu Sözcüsü ve Dersimliler Derneği Başkanı Barış Çelik ve Alevi Kültür Dernekleri Pınarbaşı Şubesi Dedelerinden Veli Zengin’de yaptıkları konuşmada Yas-ı Matem ayının önemine değindi. CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve İyi Parti İlçe Başkanı Mustafa Tabak ise yoğun katılımla gerçekleşen zengin etkinlikten memnuniyeti dile getirerek, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a teşekkür etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.