Dolar 32,4861
%0.12
Euro 34,8112
%0.26
Altın 2.473,960
%0.47
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da AÇEV ile “Baba Buluşmaları”

Bornova’da AÇEV ile “Baba Buluşmaları”

Kuruluşundan bu yana çocuk gelişimi konusunda babalara da eğitimler vererek ebeveynlik rollerinde destek olan AÇEV(Anne Çocuk Eğitim Vakfı) “Baba Destek Programı” çerçevesinde annelerin ardından Bornovalı babalara da eğitim verdi. Bornova Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitimler kapsamında babanın çocuğun gelişimindeki rolüne dikkat çekildi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa eğitimin önemine dikkat çekerek bu önemli programı Bornova’da uygulayan AÇEV’e teşekkür etti.

  • Ege Postası
  • 21.05.2021 - 09:26

Proje kapsamında bugüne kadar 60 bin babaya ulaşan AÇEV Bornova Belediyesi’nin desteğiyle 22 babayla buluşma gerçekleştirdi.3-6 yaş ve 7-11 yaş arası çocuğu olan babalara yönelik geliştirilen Baba Buluşmaları kapsamında evlere, çocukların gelişimini destekleyecek malzemeler (çeşitli oyunlar, kırtasiye malzemeleri gibi) çocuk kitapları, babaları çocuk gelişimi konusunda haftalık metinler ve çocuklarla birlikte gerçekleştirebilecekleri çeşitli etkinliklerden oluşan kutu gönderildi. AÇEV gönüllüsü eğitimciler kutu içerisindeki malzemelerden ve içeriklerden babaların etkin bir şekilde yararlanabilmelerine rehberlik etti. Kutudan yararlanıp gruba katılan babalarla yaklaşık 9 hafta boyunca 50 dakikalık 11 internet aracılığı ile görüntülü buluşma gerçekleştirildi.

İduğ’dan AÇEV’e teşekkür

Bornova Belediyesi olarak rutin belediyelik hizmetleri dışında da Bornovalıların yanında olduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Eğitim bu alanların başında geliyor. Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği geleceğimiz olan çocukların eğitimine yönelik önemli çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye genelinde yürüttüğü çalışmalarla büyük takdir toplayan AÇEV de bu kuruluşlardan biri. Çocukların eğitiminde annelere olduğu kadar babalara da önemli görevler düştüğünün bilinciyle Bornova’da hayata geçiren bu proje için kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Aynı program anneler için de uygulanmıştı

Programın etkisi değerlendirildiğinde araştırmalar, katılımcı babalara çocuğun bakım ve sorumluluğuyla ilgili farkındalıklarında artış , ev içi fiziksel ve duygusal şiddette azalma, çocuğun bakım ve gelişiminin yanında ev içi sorumluluk üstlenme oranında artış olduğunu gösteriyor. AÇEV – Bornova Belediyesi işbirliğiyle Babalara yönelik eğitimlerden önce 144 Bornovalı anneye de çevrimiçi buluşmalarla destek sağlanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.