Dolar 32,5069
%-0.1
Euro 34,9379
%0.31
Altın 2.434,940
%0.49
Bist-100 9.800,00
%0.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova sokaklarını Cumhuriyet coşkusu sardı

Bornova sokaklarını Cumhuriyet coşkusu sardı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99’uncu yılı Bornova’da törenlerle kutlandı. Hükümet Konağı’ndaki tebrikat töreni ile başlayan kutlamalar, Bornova Şehir Stadı’nda vatandaşların yoğun katılımıyla devam etti. 99’uncu yıl coşkusu Cumhuriyet Şeref Yürüyüşü’yle tüm Bornova'ya yayıldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.10.2022 - 09:36

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Bornova Kaymakamlığı’nda düzenlenen tebrikat töreni ile başladı. Bornova Kaymakamı Fatih Genel , Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve 57. Topçu Tugayı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Ünver tebrikleri kabul etti.

Şehir Stadı’nda renkli görüntüler

Hükümet Konağı’ndaki törenin ardından Bornova Şehir Stadı’ndaki kutlama programına geçildi.  Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende Atatürk’ün Nutuk’tan bölümler okuduğu ses kaydı dinletildi. Türkiye ve Dünya Şampiyonu Milli cimnastikçiler gösterileriyle büyük heyecan yaşattı.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiirler okuduğu törende Cumhuriyet Kupası Kros Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.  Kutlamalarda bir de sürpriz vardı. Aralarında Kaymakam Genel ve Tuğgeneral Ünver’in de yer aldığı, bürokratlardan oluşan topluluk zeybek oynarken onlara rahvan atçıları eşlik etti. Bornova’daki okulların yer aldığı resmi geçit töreni ile son bulan stadyum kutlamalarında dev Türk Bayrağı açıldı.

Cumhuriyet Şeref Yürüyüşü

Resmi geçit töreninin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Cumhuriyet Şeref Yürüyüşü’ne katılarak Bornova Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Mustafa Kemal Caddesi’nin kırmızı-beyaza büründüğü Bornova Belediye Bandosu’nun eşliğindeki kortejin coşkusuna, Bornovalılar evlerinin balkonlarından Türk Bayrakları ile ortak oldu.

Tarihimizin dönüm noktası

Bornova Kaymakamı Fatih Genel törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ilanının tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek, “99’uncu yıl dönümü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

İlelebet ve payidar kalacak

Cumhuriyetin Büyük Önderimiz Atatürk’ün en büyük armağanı olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bizler Atatürk’ün izinde, demokratik, laik, özgürlükçü ve çağdaş Türkiye için çalışırken Cumhuriyetimiz Atamızın gösterdiği yolda yükselecek ve sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.