Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Meclisinde haciz önlemi

Bornova Meclisinde haciz önlemi

Bornova Belediye Meclisi’nde belediye kamu hizmetinin temeli olan taşınmazlara haciz konulmaması yönünde önlem alındı. Başkanlıktan gelen önergelerle meclise gelen konu jet hızıyla Belediye Taşınmazları ve Hukuk Komisyonu’nda ele alındı. Öte yandan Bornova Belediyesi’nin halter ve cimnastikteki gururları; Rabia Kaya ile Sıla Karakuş, Bornova Belediye meclisi tarafından onurlandırıldı. Elde ettikleri başarılar ile tüm Türkiye’nin göğsünü kabartan Bornova Belediyespor’un iki milli sporcusuna geçtiğimiz ay gerçekleştirilen mecliste oybirliği ile verilmesi kararı alınan ödülleri, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ tarafından meclisin huzurunda takdim edildi.

  • Ege Postası
  • 01.06.2021 - 21:03

Bornova Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı Belediye Başkanı Mustafa İduğ başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis açılışından önce Bornova Belediyespor Kulübü’nün halter ve cimnastikteki milli gururları; Rabia Kaya ile Sıla Karakuş tam altınla ödüllendirildi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Gençler Avrupa Trampolin Cimnastik Şampiyonası’nda ikinci olan Sıla Karakuş ile Avrupa Halter Şampiyonası koparma dalında üçüncü olan Rabia Kaya’ya geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısında oybirliği ile verilmesi kararı alınan ödüllerini, Atatürk resimli Türk Bayrağı ve boyunlarına taktığı çiçeklerle birlikte meclisin huzurunda takdim etti. Kendilerini anlatan kısa filmlerin gösterimi sonrası alkışlarla salona giren iki başarılı sporcu başta Bornova Belediyesi, Başkan Mustafa İduğ ve federasyon yetkilileri olmak üzere kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Salonda ayyıldızlı bayrağımızı açan Rabia ve Sıla, daha başarılı olmak için çalışacaklarının sözünü verdi. İki kadın sporcucun elde ettikleri başarılarla büyük gurur ve onur yaşadıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa ise “Sizleri tebrik ediyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de her zaman yanınızda ve destekçiniz olacağız” dedi.

ZİYNET SERTEL'E VEFA

Ayrıca, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden eşi Ziynet Sertel'in adının, doğup büyüdüğü, evliliklerinin ilk yıllarında oturdukları semt olan Çambidi'ndeki parka verilmesi yönünde önerge verildi. Önerge, ilgili komisyona havale edildi. Önümüzdeki ay yapılacak toplantıda, Gazeteci Yazar Ziynet Sertel Parkı konusunun oylamaya sunulması bekleniyor. 

MİSKET ÜZÜMÜ RESMEN BORNOVALI

Başkan Mustafa İduğ, aynı mecliste Bornova Belediyesi’nin girişimleri ile coğrafi işaret tescilini aldıkları Bornova Misket Üzümü ile ilgili belgeyi Bornova İlçe Müdürü Mustafa Akarca’nın elinden aldı. Uyum içinde çalıştıkları Akarca’ya teşekkür eden Başkan İduğ, Misket Üzümü’nün coğrafi işaret tescilini alarak ilçenin çok önemli bir değerine sahip çıkıp, markalaştırdıklarını söyledi.

Alınan tescilin çok önemli olduğunu ifade eden Mustafa Akarcan, “Artık üzümümüz Türkiye’nin neresinde üretilirse üretilsin Bornova Misket Üzümü adıyla anılacak. Başta Sayın Mustafa İduğ olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bornovamıza ve Bornovalı üreticilere hayırlı uğurlu olsun. Bornova’ya yapılan her güzel şeye destek olmaya hazırız” diye konuştu.

Meclis öncesi Millet İttifakı adına konuşan CHP’li Bahar Gürsul da, “Çin hükümetinin Uygur Türklerine yönelik insanlık suçlarını kınıyoruz. Dini ve kültürel baskılar altında tutulmaktadır. İslamiyet’in zorla terk ettirilmesi söz konusu. Uygur Türklerinin yanındayız” dedi. 

AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı da  zulüm nereden gelirse gelsin karşı duracaklarının altını çizerek, “Dün Filistin bugün Uygur Türkleri, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında duracağız” ifadesine yer verdi. 

Meclise damga vuran konu ise belediye aleyhine açılmış davalarda belediyeye haciz gelmesiyle ilgili meclisin önlem alması oldu. Başkanlıktan gelen önergelerle mecliste ele alınan konuyla ilgili Başkan İduğ, “Belediyenin tüm hesaplarına icra gelebilir. O nedenle şimdiden komisyonun toplanıp bir karar alması gerekir. Büyükşehir’le beraber bir çözüm yolu bulmak için çalışmak gerekir. Biz burada toplantıya ara verip komisyonların karar almasını bekleyeceğiz” sözlerine yer verdi. 

Bunun üzerine konu Belediye Taşınmazları ve Hukuk Komisyonu verilen arada toplandı. Toplantı sonrasında yeniden toplanan mecliste vatandaşın hakkı saklı kalmak kaydıyla kamu hizmeti yapılan yerlerde haciz yapılamaması yönünde oybirliğiyle karar alındı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.