Dolar 32,4629
%-0.07
Euro 34,6956
%-0.79
Altın 2.435,310
%-0.04
Bist-100 9.910,00
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da teknolojik tespit dönemi

Bornova'da teknolojik tespit dönemi

Bornova Belediyesi, mobil haritalama sağlayan NETCAD programı ile ilçenin bozuk yol ve kaldırımları, işgaliye alanları ile yapılaşma hareketlerini tespit etmek için yeni bir uygulama başlattı.

  • Ege Postası
  • 29.03.2022 - 13:06

Bir ay boyunca Bornova sokaklarını fotoğraflayacak olan programa ait aracın direksiyonuna ilk olarak Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ geçti. Firma yetkilisinden sistem hakkında bilgi alan Başkanı İduğ, sistemin özellikle harita mühendisleri ve şehir plancıları için çok önemli olduğunu ifade etti.

“DAHA ŞEFFAF VE HIZLI HİZMET”

Yurttaşa daha iyi ve hizmet sunma yolunda teknolojik yatırımlara büyük önem verdiklerini belirten Başkan İduğ, “Amacımız özellikle teknik personelimizi teknolojik açıdan daha donanımlı hale getirmek. Her geçen gün büyüyen ve gelişen Bornovamızı bu büyümeye paralel olarak her alanda geleceğe taşıyoruz. Yaptığımız bu çalışma da bunun bir parçası. Mobil haritalama ve sistem entegrasyonu ile belediyemiz bünyesindeki teknik müdürlükler daha şeffaf ve hızlı hale gelirken hizmet kalitesinde önemli artış sağlanacaktır” diye konuştu.

SORUNLU ALANLAR TESPİT EDİLECEK 

Mobil haritalama yöntemiyle yüksek çözünürlüklü 360 derece panoramik görüntü elde edilen programla, Bornova’da özellikli objelere ait güncel envanter oluşturulacak. Yüksek hassasiyetli konum verisini de içeren panoramik görüntülerden bozuk yol ve kaldırımların, reklam tabelalarının tespit ve ölçümü, işgaliye alanlarının tespiti, çöp konteynerlerinin konumu, yapılaşma hareketleri, engelli rampaları eksiklerinin belirlenmesi gibi birçok görüntünün değerlendirmesi yapılabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.