Dolar 32,5870
%0.23
Euro 34,8164
%0.44
Altın 2.421,470
%-0.47
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da 'emsal artışı'na Meclis'ten vize

Bornova'da 'emsal artışı'na Meclis'ten vize

Bornova Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı'nda orta ve ağır hasarlı yapılar ile riskli kabul edilen yapılar için parsel bazında yüzde 20, ada bazında yüzde 30 emsal artışı kararı oy birliğiyle kabul edildi. Alınan kararı 'Tarihi bir karar' olarak yorumlayan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Uygulama bütünlüğü içerisinde İzmir’i planlamak ve yönetmek çok değerlidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda kararını hepimiz sabırla bekleyeceğiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 02.11.2021 - 20:39

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI - Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Oturumu Başkan Mustafa İduğ idaresinde, Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşti. Meclis gündeminde yer alan önerge ve komisyon raporlarının görüşüldüğü oturumda 30 Ekim 2020 İzmir depreminin ardından ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilmiş yapılar ile 1998 yılındaki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapılar için emsal artışı kararı da masaya yatırıldı.

EMSAL ARTIŞI MECLİS’TEN GEÇTİ

Emsal artışıyla ilgili CHP ve AK Parti grubu tarafından ayrı ayrı verilen önergeler Meclis’e sunuldu. Birlikte görüşülmek üzere oy birliğiyle meclis gündemine oy birliğiyle alınan önergeler, İmar Komisyonu’na gönderildi. Ardından komisyonun ilgili maddeyi görüşmesi için Meclis’e ara verildi. Yaklaşık yarım saat süren görüşmelerin ardından parsel bazında yüzde 20, ada bazında ise yüzde 30 olarak emsal artışı kararını içeren ilgili madde Meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Önerge oybirliğiyle kabul edildi.

İYİ PARTİLİ SEVİNÇ’TEN ‘ORTAK DÜŞÜNCE’ VURGUSU

AK Parti Grup Başkanvekili Sait Tatlı, kısa zamanda gerçekleştirilen çalışmalar için komisyon üyelerine teşekkürlerini sundu. Tatlı, “Grubumuzun vermiş olduğu önergeyle Bayraklı’da oturan vatandaşlara vermiş olunan yetkilerin aynısını Bornova’ya da vermiş olduk. Teşekkür ediyorum”  ifadelerini kullandı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ise, bütün grupların ortak düşüncesinin tecelli ettiğinin altını çizerek “Bütün grupların ortak düşüncesi burada tecelli etti. Bayraklı’ya uygulanan durum Bornova’mıza da uygulanması doğrultusunda bu karar Büyükşehir’e gidecek. Hayırlısı olsun” dedi.

İDUĞ: BÜYÜKŞEHİR’İN KARARINI SABIRLA BEKLEYECEĞİZ

Başkan Mustafa İduğ, da komisyon üyelerine teşekkür ederek, “Uygulama bütünlüğü içerisinde İzmir’i planlamak ve yönetmek çok değerlidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda kararını hepimiz sabırla bekleyeceğiz” diye ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.