Dolar 32,3748
%0.18
Euro 35,0046
%-0.17
Altın 2.324,910
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi’nden gençlere tiyatro eğitimi

Bornova Belediyesi’nden gençlere tiyatro eğitimi

Her yıl yüzlerce öğrenciye tiyatro eğitimi veren Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosunun (BBŞT) çocuklara ve gençlere yönelik düzenleyeceği tiyatro eğitimi için başvurular devam ediyor. Başvurular 23 Eylül Perşembe gününe kadar bbst.bornova.bel.tr adresi üzerinden online olarak yapılabilecek.

  • Ege Postası
  • 19.09.2021 - 19:37

BBŞT’nin tecrübeli sanatçıları Bornovalı genç yetenekleri yetiştirmek üzere kolları sıvadı. 9 Ekim’de başlayacak olan eğitimler 28 Mayıs 2022 tarihine kadar devam edecek. 8 aylık eğitim boyunca çok sayıda genç kursiyer tiyatro sanatının inceliklerini BBŞT’nin tecrübeli eğitmenlerinden öğrenecek. 23 Eylül Perşembe günü son bulacak olan başvuru döneminin ardından 25 Eylül Cumartesi günü Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek seçmelerde genç sanatçılar hünerlerini sergileyecekler. Eğitimler 5., 6., 7. ve 8’inci sınıflara geçen ortaokul öğrencileri ile 9., 10., 11. ve 12’nci sınıflarda eğitim gören lise öğrencilerine yönelik düzenlenecek. 

Kursiyerlere genel tiyatro tarihi ve sahne eğitimlerinin yanı sıra temel şan, oyunculuk ve hareket eğitimi gibi konularda da eğitimler verilecek. Her atölye çalışmasında alanında uzman eğitmenler görev yapacak. Cumartesi ve Pazar günleri yaş grubuna göre ayrılan sınıflarda düzenlenecek olan eğitimlere katılan genç kursiyerler hem eğitim alacak, hem de BBŞT’de uzun yıllardır görev yapan profesyonel tiyatrocuların tecrübelerinden yararlanma fırsatı bulacak. 

Sanat kenti Bornova

Sanatım toplumların gelişimi için hayati önemde olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu uzun yıllardır Türk sinemasına ve tiyatro dünyasına oyuncu, yönetmen ve senarist kazandırıyor. Sanatçılarımız gösterdikleri performanslarla, aldıkları ödüllerle ve sanatın gelişimine yaptıkları katkılarla gurur kaynağımız oluyorlar. Düzenlenen bu kurs serileri aracılığıyla tiyatroya gönül veren Bornovalı gençleri profesyonelleşmeleri için teorik ve pratik eğitimler düzenleyerek sanat dünyasının kapılarını açıyoruz” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.